Ελλάδα

Προσοχή: Έτσι θα ξεχωρίσετε τον κορονοϊό από την αλλεργία

ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για να ξεχωρίσετε την αλλεργία από τον κορονοϊό. Χρήσιμες συμβουλές που θα σας καθησυχάσουν

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ – ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ: Η διάκριση της εποχικής αλλεργικής ρινίτιδας από λοίμωξη που οφείλεται σε κορονοϊό, βασίζεται στη συμπτωματολογία, που θα καθησυχάσει και θα βοηθήσει τον ασθενή να γνωρίζει σε ποιον ιατρό θα απευθυνθεί. Η πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας Ζωή Δεμέστιχα σημειώνει ότι η διάκριση της εποχικής αλλεργικής ρινίτιδας από λοίμωξη που οφείλεται σε κορονοϊό, βασίζεται στη συμπτωματολογία, που θα καθησυχάσει και θα βοηθήσει τον ασθενή να γνωρίζει σε ποιον ιατρό θα απευθυνθεί.

Την άνοιξη η συχνότερη αλλεργική οντότητα, όπως λένε οι αλλεργιολόγοι, είναι η αναπνευστική αλλεργία ανώτερου και κατώτερου αναπνευστικού συστήματος, δηλαδή η εποχική αλλεργική ρινίτιδα, η αλλεργική επιπεφυκίτιδα και το αλλεργικό άσθμα. Σύμφωνα με τους ειδικούς η αυξημένη συχνότητα οφείλεται στην παρουσία γύρεων αεροαλλεργιογόνων φυτών στην ατμόσφαιρα. Την άνοιξη όμως εξακολουθεί να παρατηρείται αυξημένη νοσηρότητα του πληθυσμού όσον αφορά τις ιώσεις, τη γρίπη και φέτος της λοίμωξης από τον κορονοϊό, σύμφωνα με την πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρίας Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας Ζωή Δεμέστιχα.

Η γνωστή αλλεργιολόγος αναφέρει ότι η διάκριση της εποχικής αλλεργικής ρινίτιδας από λοίμωξη που οφείλεται σε κορονοϊό, βασίζεται στη συμπτωματολογία, που θα καθησυχάσει και θα βοηθήσει τον ασθενή να γνωρίζει σε ποιον ιατρό θα απευθυνθεί.

Εποχική αλλεργική ρινίτιδα

Όπως επισημαίνει η κυρία Δεμέστιχα η εποχική αλλεργική ρινίτιδα διακρίνεται από την επαναληψιμότητα των συμπτωμάτων κάθε Άνοιξη. «Η αλλεργική φλεγμονή είναι άσηπτη φλεγμονή (δηλ δεν οφείλεται σε μικροβιακό παράγοντα) κ συνεπώς δεν υπάρχει πυρετός εκτός και αν υπάρχουν επιπλοκές όπως πχ παραρρινοκολπίτιδα ή άλλα».

Συμπτώματα αλλεργίας

  • Φτέρνισμα
  • Μπούκωμα ή καταρροή
  • Φαγούρα στη μύτη και στοματοφάρυγγα
  • Καταβολή δυνάμεων (συχνότερα από τη χρήση αντιισταμινικων σκευασμάτων)
  • Συχνά συνυπάρχει αλλεργική επιπεφυκίτιδα με κόκκινα, οιδηματώδη μάτια, υδαρείς διαφανείς εκκρίσεις, κνησμό, φωτοφοβία, δακρύρροια.

Όταν κάποιος πάσχει από αλλεργικό άσθμα παρουσιάζει την άνοιξη επίταση των συμπτωμάτων, βήχα, δύσπνοια, συριγμό, κάτι που ο αλλεργικός ασθενής όμως το γνωρίζει, εξηγεί η κ. Δεμέστιχα.

Λοίμωξη από κορονοϊό

«Όταν όμως η λοίμωξη προέρχεται από κορονοϊό, τα συμπτώματα όπως άλλωστε συνεχώς ακούμε αυτές τις ημέρες, είναι πυρετός, δύσπνοια, ξηρός βήχας, κακουχία, πόνοι σε αρθρώσεις-μυς, πονοκέφαλος και σπάνια διάρροια».

Όπως υπογραμμίζει η πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας, η διάγνωση και η θεραπεία θα γίνει από τον ιατρό και ο καλύτερος σύμβουλος όσον αφορά την προσβολή από κορονοϊό είναι η ψυχραιμία και η παραμονή στο σπίτι για αποφυγή συνωστισμού και μετάδοσης του ιού. «Για αυτούς που παρουσιάζουν αλλεργικά συμπτώματα ο αλλεργιολόγος είναι ο ειδικός ιατρός που θα τους συμβουλεύσει θα τους υποβάλλει στις απαραίτητες διαγνωστικές εξετάσεις και στην ορθή θεραπεία για την αντιμετώπιση και εξάλειψη της αλλεργικής ρινίτιδας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Βιολάντα: Το πόρισμα του ΕΜΠ για τα αίτια της διάβρωσης του υπόγειου σωλήνα από όπου διέρρευσε το προπάνιο και έγινε η έκρηξη
Υπενθυμίζεται ότι ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου παραμένει προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές Τρικάλων, ενώ την Παρασκευή αναμένεται να απολογηθούν άλλα δύο στελέχη της εταιρείας
Το εργοστάσιο της Βιολάντα μετά τη φονική έκρηξη
Σαρώνει η κακοκαιρία Erminio: Δύο περιοχές σε κόκκινο συναγερμό, μέχρι πότε θα διαρκέσει η σκόνη
Συνεχίζεται και την Πέμπτη η κακοκαιρία με έντονες βροχές και ισχυρές καταιγίδες στα περισσότερα τμήματα της χώρας, ισχυρούς ανέμους και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις, έως 7 μποφόρ, στο Αιγαίο
Αφρικανική σκόνη
Μέγα Σπήλαιο Καλαβρύτων: Δεν έπεισαν τον ανακριτή και επέστρεψαν στη φυλακή ο ηγούμενος και ο μοναχός
Στις έρευνες της αστυνομίας για την υπόθεση αρχαιοκαπηλίας είχαν βρεθεί, μεταξύ άλλων., 264 αρχαία νομίσματα, 14 βυζαντινές εικόνες, δύο Ιερά Ευαγγέλια και ένα εκκλησιαστικό βιβλίο του 18ου αιώνα
Υπόθεση αρχαιοκαπηλίας στο Μέγα Σπήλαιο Καλαβρύτων