Ελλάδα

Πρόστιμα σε εταιρείες τροφίμων

Η υπουργός προειδοποίησε ότι οι έλεγχοι θα συνεχίσουν με αμείωτο ρυθμό.

Πρόστιμα αλλά όχι τσουχτερά επέβαλε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κατερίνα Μπατζελή για παραβίαση κανόνων της υγιεινής σε τρεις εμπορικές αλυσίδες τροφίμων.

Πρόστιμο 80.000 ευρώ επιβλήθηκε και στην Χαλβαδοποιΐα Βόλου ΑΕΒΕ για κατοχή μη ασφαλών τροφίμων, ουσιώδεις αποκλίσεις από τις απαιτήσεις της νομοθεσίας για την υποδομή της επιχείρησης και απαράδεκτη υγιεινή, καθώς βρέθηκαν περιττώματα σκύλων, πτηνών και τρωκτικών. 

Εκκρεμεί ωστόσο, η επιβολή προστίμου, το οποίο μπορεί να φθάσει και το 1.000.000 ευρώ στην εταιρεία γαλακτοκομικών προϊόντων Βιογάλ Αθ. Πλεξίδας κ Υιοί ΟΕ με έδρα τα Τρίκαλα. Στην εταιρεία διαπιστώθηκαν σοβαρές παραβάσεις, όπως η παραγωγή και διάθεση στην αγορά νοθευμένων και μη κανονικών τροφίμων, εκτεταμένη παραπλάνηση καταναλωτή, κατοχή μη επιτρεπόμενων χρωστικών και έλλειψη άδειας λειτουργίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Υπόθεση «Χάτσικο» στην Λαμία: Πέθανε ηλικιωμένος μέσα στο σπίτι του και ο σκύλος δεν άφηνε κανέναν να τον πλησιάσει
Ο σκύλος ήταν επιθετικός με αποτέλεσμα να κληθεί στο σπίτι εκπαιδευτής και να τον ακινητοποιήσει, προκειμένου να μπουν οι αστυνομικοί μέσα και να εντοπίσουν τον νεκρό ιδιοκτήτη
Dangerous angry dog. Aggressive puppy dog border collie baring teeth fangs looking aggressive dangerous. Guardian growling scary dog ready for attack. Pet infected by rabies.
Ανοιχτά τα μπλόκα των αγροτών σε Μάλγαρα, Ευζώνους, Προμαχώνα και Νίκη - Από Σάββατο κλείνει η Περιμετρική Πατρών
Στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου οι αγρότες του μπλόκου των Ευζώνων θα πραγματοποιήσουν πορεία με αγροτικά αυτοκίνητα και τρακτέρ στην πόλη του Κιλκίς
Αγρότες στα μπλόκα 52