Ελλάδα

Πρότυπα Γυμνάσια και Λύκεια: Τα αποτελέσματα των εξετάσεων

Έγιναν γνωστά σήμερα τα αποτελέσματα των εξετάσεων για την εισαγωγή μαθητών σε πρότυπα Γυμνάσια και Λύκεια.

Οι πίνακες με τη βαθμολογία των υποψηφίων για Πρότυπα Γυμνάσια και μη συνδεδεμένα Πρότυπα Λύκεια, αναρτήθηκαν σήμερα στην ιστοσελίδα της Διοικούσας Επιτροπής Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων (ΔΕΠΠΣ) (https://depps.minedu.gov.gr/?p=10344).

Για τους πίνακες κάθε σχολείου ξεχωριστά, οι υποψήφιοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του σχολείου ενδιαφέροντός τους.

Μαθητές, γονείς και κηδεμόνες αγκάλιασαν και φέτος το θεσμό των Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων, με περισσότερες από 13.200 αιτήσεις. Τη φετινή ιδιαίτερη χρονιά, αναβαθμίστηκε και επεκτάθηκε το δίκτυο των Πρότυπων και Πειραματικών σχολείων σε όλη τη χώρα, με στόχο από κοινού τα σχολεία αυτά να συμβάλλουν στον καλύτερο εκπαιδευτικό σχεδιασμό και την πιλοτική εφαρμογή της εκπαιδευτικής πολιτικής, ώστε να καλλιεργηθούν και διαχυθούν οι βέλτιστες εκπαιδευτικές μέθοδοι, πρακτικές και εργαλεία σε ολόκληρο το εκπαιδευτικό σύστημα.

Παρά τις αντίξοες συνθήκες της πανδημίας, η διαδικασία εξετάσεων των Προτύπων, όπως και η κλήρωση των Πειραματικών Σχολείων, ολοκληρώθηκε με επιτυχία, έγκυρα και έγκαιρα. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους για την προσπάθεια, σε μαθητές και τις οικογένειές τους, στους εκπαιδευτικούς μας, στα στελέχη που συνέβαλαν στην επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας. Καλή αρχή στους επιτυχόντες, καλή πρόοδο σε όλους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τα αποκαλυπτικά μηνύματα του 63χρονου πριν πυροβολήσει τον κουμπάρο του στη Θεσσαλονίκη - «Ήθελε να με βγάλει από την μέση»
«Τον απείλησα ότι θα τον σπάσω στο ξύλο. Ήθελα να τον φοβερίσω να σταματήσει να ασχολείται με την γυναίκα μου», λέει ο φερόμενος ως δράστης που αναζητείται από τις αρχές
Περιπολικό της αστυνομίας σε επεισόδιο με πυροβολισμούς στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης
Τα παιδιά του Αλέξη Κούγια απαγορεύουν δημοσιεύματα για την ιδιωτική ζωή και την περιουσία τους – Η ανακοίνωση
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, επιφυλασσόμαστε να προβούμε άμεσα στις αναγκαίες νόμιμες ενέργειες κατά παντός υπευθύνου»
Τα παιδιά του Αλέξη Κούγια 2
«Ευθύνη της πολιτείας η προστασία των Πανεπιστημίων», σημειώνει η πρυτανεία της Νομικής Σχολής για την άγρια επίθεση κουκουλοφόρων
«Η διοίκηση της σχολής ενημέρωσε αμέσως την Ελληνική Αστυνομία για το συμβάν, η οποία ανταποκρίθηκε αλλά όταν έφτασε στο κτίριο, οι εισβολείς είχαν εξαφανιστεί»
O χτυπημένος διδακτορικός φοιτητής της Νομικής Σχολής Αθήνας