Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Ψευτογιατρός: Στο βιογραφικό του γράφει ότι δούλευε σε διάσημη κλινική που είχαν περάσει Κένεντι, Σερ, Έρικ Κλάπτον και Φάρα Φόσετ

Ψευτογιατρός: Στο βιογραφικό του γράφει ότι δούλευε σε διάσημη κλινική που είχαν περάσει Κένεντι, Σερ, Έρικ Κλάπτον και Φάρα Φόσετ

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για την δράση του νέου «ψευτογιατρού» και του 72χρονου Γερμανού συνεργού του, οι οποίοι κατηγορούνται για απάτη σε βάρος δεκάδων ασθενών. Ο 66χρονος φυσιοθεραπευτής υποσχόταν «πρωτοποριακές» θεραπείες με βλαστοκύτταρα σε ανθρώπους που υπέφεραν από σκλήρυνση κατά πλάκας και καρκίνο. 

Σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας μέχρι σήμερα γύρω από την υπόθεση του ψευτογιατρού, ο 66χρονος παρουσιάζονταν στους πελάτες του με διάφορες ειδικότητες, όπως αθλίατρος και νευρολόγος. Ήταν όμως φυσικοθεραπευτής και αυτό ανέφερε και ο ίδιος στο επίσημο βιογραφικό του. 

Ρεπορτάζ της εκπομπής «Αλήθειες με την Ζήνα» αναφέρει ότι στο βιογραφικό του ο 66χρονος ψευτογιατρός έγραφε πως ήταν φυσικοθεραπευτής. Το 1984-1985, όπως υποστηρίζει ο ίδιος, δούλευε part time ως φυσικοθεραπευτής στα μπαλέτα Μπολσόι στο Ηρώδειο, το 1987 – 1992 δούλευε part time ως φυσικοθεραπευτής των εθνικών ομάδων πόλο και κολύμβησης. 

Το πιο ενδιαφέρον κομμάτι στο βιογραφικό του φαίνεται να είναι την περίοδο 1997 με 2005, κατά το οποίο εργαζόταν σε μία από τις πιο γνωστές κλινικές των stars στην Γερμανία, την Leonardis Klinik.

Στο «χρυσό» πελατολόγιο της κλινικής συμπεριλαμβάνονται πολλά ονόματα διάσημων προσωπικοτήτων των ΗΠΑ, ανάμεσά τους: ο γερουσιαστής Κένεντι, η Σερ, ο Έρικ Κλάπτον. Την Leonardis Klinik είχε επισκεφθεί επίσης το 2007 η ηθοποιός Φάρα Φόσετ, προσπαθώντας να καταπολεμήσει τον καρκίνο. Εκτός όμως από γνωστούς Αμερικανούς, τέλη του ‘ 90 από την κλινική πέρασαν και διάσημοι Έλληνες. 

Στην Leonardis Klinik – που ειδικευόταν σε εναλλακτικές και πειραματικές θεραπείες βλαστοκυττάρων για τον καρκίνο, την σκλήρυνση κατά πλάκας, αλλά και την αντιγήρανση – ο Έλληνας φυσικοθεραπευτής έμεινε για οκτώ χρόνια και συνεργαζόταν στενά με τον ιδρυτή της, Albert Sheller.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής «Αλήθειες με την Ζήνα», δήλωνε κανονικά φυσικοθεραπευτής και αναλάμβανε πρωτόκολλα θεραπείας για σκλήρυνση κατά πλάκας, εγκεφαλικό επεισόδιο, Πάρκισον και εκφυλιστικές ασθένειες. 

Το 2005 έληξε την συνεργασία του με την Leonardis Klinik και έκτοτε δουλεύει με τον 72χρονο Γερμανό γιατρό, που σήμερα κατηγορούνται για απάτη σε βάρος δεκάδων ασθενών. 

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από STAR

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις