Ελλάδα

Ψήφος πρώτα και μετά μαχαίρι – Ένα μήνα πίσω οι μειώσεις στις συντάξεις

Η στιγμή αυτής της απόφασης μπορεί να θεωρηθεί πως κάποιοι προσπαθούν έστω και την τελευταία στιγμή να "αρπάξουν" ψήφους.

Μετατίθεται για ένα μήνα η μείωση κύριων και επικουρικών συντάξεων, που επρόκειτο να εφαρμοσθεί από την 1η Μαΐου σύμφωνα με τις προβλέψεις του 2ου Μνημονίου.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, η παράταση αποφασίστηκε μετά από αίτημα της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε.), που ζήτησε περισσότερο χρόνο, προκειμένου να εντάξει στο σύστημα όλες τις μειώσεις που δεν είναι οριζόντιες αλλά διαφορετικές ανά κατηγορίες συνταξιούχων που ανήκουν σε διαφορετικά Ταμεία.

Ωστόσο, οι κακιές γλώσσες αφήνουν να εννοηθεί πως η απόφαση αυτή πάρθηκε μόνο και μόνο για να μην πάνε οι συνταξιούχοι ακόμα πιο εξαγριωμένοι στις κάλπες και έτσι με αυτό τον τρόπο, πρώτα θα ψηφίσουν και μετά θα έρθει το “μαχαίρι” στις συντάξεις.

Ο υπουργός Εργασίας, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές έχει καλέσει για απόψε ή νωρίς το πρωί σε σύσκεψη τα στελέχη της ΗΔΙΚΑ, προκειμένου να ξεπεραστεί το πρόβλημα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Αν ισχύει το πόρισμα Καρώνη να σταματήσουν να κυκλοφορούν τα τρένα» λέει η μητέρα της Κλαούντια Λάτα που σκοτώθηκε στα Τέμπη
Επίθεση της Άλμα Λάτα στον Δημήτρη Καρώνη αναφορικά με το πόρισμα για τα έλαια σιλικόνης και την πυρόσφαιρα μετά τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη
Η Κλαούντια Λάτα που σκοτώθηκε στα Τέμπη στη μοιραία σιδηροδρομική σύγκρουση το 2023
4
Καταγγελία ΟΙΕΛΕ για sleepover στα σχολεία - «Επικίνδυνο trend για χολιγουντιανές φαντασιώσεις»
Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας καταδικάζει γονείς και διοικήσεις ιδιωτικών σχολικών που διοργανώνουν διανυκτερεύσεις ζητώντας την υποχρεωτική συμμετοχή των εκπαιδευτικών
Σχολική τάξη 4