Ελλάδα

Πυρηνικά καταφύγια στην Αττική για κάθε ενδεχόμενο: Πόσο κοστίζουν, οι παραγγελίες από ιδιώτες

Την περασμένη εβδομάδα, ο Πρόεδρος Πούτιν προειδοποίησε ότι άλλαξε το δόγμα που διέπει τη χρήση πυρηνικών όπλων και άνοιξε ο ασκός του αιόλου για τη συζήτηση αναφορικά με τα πυρηνικά καταφύγια.

Η Ουκρανία απάντησε με τη χρήση πυραύλων που της είχαν χορηγήσει οι ΗΠΑ και η Βρετανία… Βρισκόμαστε λοιπόν στα πρόθυρα ενός Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου; Τι συμβαίνει εδώ στην Ελλάδα με τα πυρηνικά καταφύγια;  

Η Ελλάδα πράγματι προετοιμάζεται για κάθε ενδεχόμενο, με τους ιδιώτες να σκέφτονται σοβαρά το ενδεχόμενο ενός πυρηνικού καταφυγίου σε περίπτωση πολέμου. 

Ο Θωμάς Χούσος, ιδιοκτήτης εταιρείας που ειδικεύεται στην κατασκευή πυρηνικών εγκαταστάσεων, αποκάλυψε το πρωί της Τρίτης (03.12.2024) στον ΣΚΑΪ, ότι ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη δύο πρότζεκτ κατασκευής πυρηνικών καταφυγίων στην Αττική και ένα στη Θεσσαλονίκη.
 «Αυτή τη στιγμή έχουμε δύο ιδιώτες στην Αττική που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και έναν στη Θεσσαλονίκη», ανέφερε ο Θωμάς Χούσος. 

Ερωτηθείς για τις προμήθειες τροφίμων και νερού, είπε: 

«Υπάρχουν συγκεκριμένες τροφές και νερό, το οποίο έχει διάρκεια ζωής 10 έτη και μπορεί να βρίσκεται μέσα στο καταφύγιο.»

«Κατασκευάζεται από ενισχυμένο μπετόν και περιλαμβάνει ειδικές πόρτες, οι οποίες προστατεύουν από τα ωστικά κύματα και τη ραδιενέργεια. Το ίδιο και το σύστημα εξαερισμού», τόνισε και συμπλήρωσε πως τα φίλτρα εξαερισμού μπορούν να λειτουργούν για μήνες.

«Ένα τυπικό καταφύγιο που μπορεί να διαθέτει ένα ενιαίο δωμάτιο κοστίζει περίπου 60.000 με 70.000 ευρώ», κατέληξε. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Οι αντιφάσεις με τις καταθέσεις του αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού και τις κάμερες ασφαλείας: Ήταν κι άλλοι παρόντες στη δολοφονία του ισοβίτη
Σύμφωνα με νέα αποκάλυψη, ο αρχιφύλακας τον Ιούνιο του 2024 είχε τοποθετηθεί να είναι αυτός που θα δίδασκε τους νέους σωφρονιστικούς υπαλλήλους για τα θέματα ασφαλείας καταστημάτων κράτησης
Ο κατηγορούμενος αρχιφύλακας των φυλακών Δομοκού
Βιολάντα: Στο στόχαστρο του ιδιοκτήτη του εργοστασίου ο Δημήτρης Παπαστεργίου – «Ανυπόστατοι ισχυρισμοί, επιχειρεί μετάθεση ευθυνών», λένε συνεργάτες του υπουργού
Στο απολογητικό του υπόμνημα ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου «Βιολάντα» ο οποίος έχει προφυλακιστεί, επιχειρεί να ρίξει μεγάλο μέρος της ευθύνης και στον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου
Αστυνομικό τμήμα Τρικάλων