Ελλάδα

Ρύθμιση για χρέη χωρίς φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα

Συνολικά 750 χιλιάδες οφειλέτες επωφελούνται από τις νέες ευνοϊκές διατάξεις. Δείτε τις αλλαγές από το υπουργείο Εργασίας για τη ρύθμιση των χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Χωρίς φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα κι ανεξαρτήτου ποσού οφειλής θα γίνεται πλέον η ένταξη στη ρύθμιση των 12 ή περισσότερων δόσεων για όσους χρωστούν στα ασφαλιστικά ταμεία και δεν έχουν καταδικαστεί για φοροδιαφυγή. Σύμφωνα με τον Τύπο της Κυριακής, η ρητή υποχρέωση προβλεπόταν στο νόμο 4152/13 ως βασική προϋπόθεση για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων έως 31/12/2012 χρεών στα Ταμεία και πλέον παύει να υφίσταται, καθώς η διάταξη διαγράφηκε από το νέο νόμο του υπουργείου Εργασίας.

Ετσι όσοι έχουν οφειλές προς τα Ταμεία, οι οποίες κατέστησαν ληξιπρόθεσμες έως τις 31/12/2012, μπορούν να μπουν σε καθεστώς ρύθμισης, ακόμη κι αν έχουν δημιουργήσει νέα χρέη- ανεξαρτήτως ποσού- προς το Δημόσιο ή τα ασφαλιστικά ταμεία από την 1η Ιανουαρίου του 2013.

Για παράδειγμα ένας οφειλέτης με ληξιπρόθεσμη οφειλή 60.000 ευρώ ως τις 31/12/2012 και με νέα μη ληξιπρόθεσμη οφειλή ύψους 15.000 ευρώ (σε Δημόσιο ή Ταμεία) μετά την 1/1/2013, δεν μπορούσε να ρυθμίσει τις 60.000 ευρώ, γιατί δεν ήταν ασφαλιστικά και φορολογικά ενήμερος από το 2013 και μετά. Τώρα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, με τη διαγραφή της επίμαχης διάταξης από το νόμο 4152/13, θα μπορεί να ρυθμίσει την οφειλή του σε 41 δόσεις.

Οι τρεις αλλαγές που επέρχονται στις ρυθμίσεις χρεών είναι:

1. Υπαγωγή στη ρύθμιση των πολλών δόσεων χωρίς φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα. 2. Για οφειλές μέχρι 10.000 ευρώ θα αρκεί η δήλωση αδυναμίας πληρωμής εκ μέρους του οφειλέτη.
3. Σύμφωνα με πληροφορίες του Τύπου της Κυριακής εξετάζεται από το ΙΚΑ να δοθεί η δυνατότητα για ρύθμιση 100 δόσεων και σε φυσικά πρόσωπα που χρωστούν μέχρι 10.000 ευρώ.

Διαβάστε

Δώστε και σώστε! Αποπληρωμή φόρων έως και σε 24 δόσεις

Ρύθμιση – ανάσα για τα χρέη προς το Δημόσιο – Πολλές δόσεις από 15 ευρώ/μήνα – Εξοφλήστε τα ληξιπρόθεσμα παραχωρώντας το ακίνητό σας στο Δημόσιο!

Χωρίς καμία προειδοποίηση οι κατασχέσεις χρημάτων

Δίμηνη παράταση στους δήμους για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Κατασχέθηκαν 6,2 τόνοι κρεάτων από 20 επιχειρήσεις στην Αττική – Βρέθηκε παράνομο εργοστάσιο στο Ίλιον
Ο αρχικός έλεγχος πραγματοποιήθηκε σε επιχείρηση παραγωγής και επεξεργασίας κρέατος, όπου διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία που εμφανιζόταν στα αρχεία είχε διακόψει τη λειτουργία της
Κατασχεμένα μπιφτέκια από την Περιφέρεια 7
Στο «μικροσκόπιο» τα κενά ασφαλείας στο εργοστάσιο στα Εξαμίλια μετά την φονική έκρηξη – Το βίντεο ντοκουμέντο και οι συλλήψεις
Απολογούνται σήμερα ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου, ο τεχνικός ασφαλείας και ο επιβλέπων λειτουργίας της επιχείρησης - Ακόμη ένας άνθρωπος τραυματίστηκε από τη φωτιά
Καπνός