Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Σαρηγιάννης για lockdown: Πιθανή η παράταση για ακόμα μία εβδομάδα – Γιατί δεν αποδίδουν τα μέτρα

Σαρηγιάννης για lockdown: Πιθανή η παράταση για ακόμα μία εβδομάδα – Γιατί δεν αποδίδουν τα μέτρα
Φωτογραφία Αρχείου

Στο κατά πόσο εφαρμόζουμε τα μέτρα, πότε «βλέπει» την άρση του lockdown, αλλά και ποιο είναι το σημαντικότερο πρόβλημα στη διασπορά του κορονοϊού, αναφέρθηκε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης. Μάλιστα, υπογράμμισε ότι η απόδοση των μέτρων σε σχέση με τον προηγούμενο Μάρτιο είναι στο 45%.

«Δεδομένο ότι δεν εφαρμόζουμε τα μέτρα και δεν έχουμε την απόδοση που θέλουμε» τόνισε ο κ. Σαρηγιάννης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Δευτέρας (1/3). Όσον αφορά τη διασπορά του κορονοϊού που παρατηρείται σε αρκετές περιοχές, ο κ. Σαρηγιάννης  χαρακτήρισε σημαντικό πρόβλημα τις μεταλλάξεις του ιού. 

Μιλώντας για την κατάσταση που επικρατεί στην Αττική, ο ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ εκτίμησε ότι θα υπάρχει αποκλιμάκωση τις επόμενες δύο εβδομάδες. «Θα υπάρχει αποκλιμάκωση στην Αττική στο επόμενο δεκαπενθήμερο» είπε χαρακτηριστικά, ωστόσο, σημείωσε πως το σημαντικό είναι το πόσο αυτή η αποκλιμάκωση θα κρατήσει.

Click4more: Κορονοϊός – Αττική: Η αύξηση των διασωληνωμένων, φέρνει φόβο αύξησης των θανάτων – Εξαντλημένοι γιατροί και νοσηλευτές

 

Ανέφερε επίσης, πως ο ίδιος θα έδινε προτεραιότητα στο άνοιγμα της Γ’ Λυκείου, λόγω πανελλαδικών, όχι όμως να ανοίξουν οι άλλες βαθμίδες εκπαίδευσης. Ακόμα θα έλεγε «ναι» στο άνοιγμα του λιανεμπορίου, όμως υπό όρους και τόνισε πως θα ήταν προτιμότερο να ανοίξει με click away και όχι με click in shop. 

Τέλος, ο κ. Σαρηγιάννης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για παράταση του lockdown για ακόμα μια εβδομάδα.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις