Ελλάδα

Σεισμός 4,8 Ρίχτερ αναστάτωσε τη βόρεια Ελλάδα

Αναστάτωση προκλήθηκε το βράδυ στη Βόρεια Ελλάδα, όταν οι κάτοικοι ένιωσαν τη γη να σείεται κάτω από τα πόδια τους.

Ισχυρή σεισμική δόνηση 4,8 βαθμών σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης, ανοιχτά της Λήμνου, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.

Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση, η δόνηση είχε εστιακό βάθος 29 χιλιομέτρων κάτω από την επιφάνεια του βυθού. Η πρώτη μέτρηση τοποθετούσε το σεισμό στα 5,1 Ρίχτερ.

Το επίκεντρο εντοπίζεται στην υποθαλάσσια περιοχή 30 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Μύρινας, και 259 βορειοανατολικά της Αθήνας.

Περίπου 22 λεπτά νωρίτερα, στην ίδια περιοχή, είχε καταγραφεί δόνηση 3,4 Ρίχτερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Φόβοι για το άγνωστο ρήγμα μετά τον μεγάλο σεισμό – Ερωτήματα για το αν θα υπάρξει και άλλος

Γιατί κουνήθηκε όλη η Ελλάδα από τα 5,7 ρίχτερ – Είναι αυτός ο κύριος σεισμός;

Σεισμός νότια της Κρήτης

Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στη σελίδα “Τοπικά Νέα” του Newsit

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Οι αντιφάσεις της οικιακής βοηθού για τα κλειδιά του σπιτιού στο Ελληνικό και οι μαρτυρίες φίλων του 78χρονου - «Έπεσε σε βαθιά μελαγχολία»
Την ώρα που η οικιακή βοηθός της οικογένειας που ξεκληρίστηκε στο Ελληνικό δηλώνει αθώα, φίλοι του Μιχάλη Σιδηρόπουλου αναφέρουν ότι δεν την γνώριζαν και πως ο 78χρονος άρχισε να καταπέφτει σωματικά και ψυχολογικά το τελευταίο διάστημα
Ο Μιχάλης Σιδηρόπουλος