Ελλάδα

Σεισμός: Διπλός σεισμός στην Κρήτη – Ταρακουνήθηκε και η Φλώρινα

Σεισμός τώρα: Δύο σεισμοί σημειώθηκαν σήμερα στην Κρήτη μεγέθους 4,6 και 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ τις πρώτες πρωινές ώρες, ο ένας  περίπου 20 λεπτά μετά τον άλλο, στον υποθαλάσσιο χώρο νότια της Ιεράπετρας και έγιναν αισθητοί σε Ιεράπετρα, Μακρύ Γυαλό και στα ανατολικά παράλια των Νομών Λασιθίου και Ηρακλείου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στις 03:25 καταγράφηκε σεισμική δόνηση μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σε απόσταση 440 χιλιομέτρων νότια-νοτιανατολικά της Αθήνας, το επίκεντρο της οποίας εντοπίστηκε στον θαλάσσιο χώρο 77 χιλιόμετρα νότια της Ιεράπετρας. 

Έπειτα από περίπου είκοσι λεπτά, συγκεκριμένα στις 03:47, ακολούθησε και δεύτερος σεισμός, μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.Στις 04:05 καταγράφηκε μια ακόμη δόνηση, μεγέθους 3,2 Ρίχτερ στην ίδια περιοχή.Από τις δονήσεις δεν έχουν αναφερθεί υλικές ζημιές.
Στο μεταξύ, σεισμός μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε χθες το βράδυ στη Φλώρινα. Σύμφωνα με το Εργαστήριο Γεωφυσικής του ΑΠΘ, η δόνηση καταγράφηκε στις 23:40, είχε επίκεντρο 18 χιλιόμετρα δυτικά της Φλώρινας και ακολούθησε μετασεισμός στις 6.30 το πρωί μεγέθους 2,7 βαθμών.
 
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Δολοφονία Ελένης Παπαδοπούλου: Στα δικαστήρια της Ευελπίδων ο 60χρονος γιος της χήρας του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ
Ο 60χρονος σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας, φέρεται να χορήγησε ηρεμιστικά χάπια στην υπερήλικη μητέρα του, να τη σκότωσε προκαλώντας της ασφυξία και ακολούθως να εβαλε φωτιά στο διαμέρισμα
Δολοφονία της 87χρονης Ελένης Παπαδοπούλου
Οι δικαστικές υποθέσεις που «σημάδεψαν» το 2025: Η γυναικοκτονία – σύμβολο, τα Τέμπη και η δικαστική «ταφόπλακα» για Φιλιππίδη και Πισπιρίγκου
Η δολοφονία της Κυριακής Γρίβα, η τραγωδία των Τεμπών, η φονική πυρκαγιά στο Μάτι, οι δίκες Πισπιρίγκου και Φιλιππίδη και η σύλληψη της Ειρήνης Μουρτζούκου ήταν οι δικαστικές υποθέσεις της χρονιάς
Δικαστήριο