Site icon NewsIT
10:53 | 27.05.25

Σεισμός στον Κορινθιακό Κόλπο: «Δεν έχουμε μετασεισμούς και δεν είμαστε βέβαιοι ότι ήταν η κύρια δόνηση», λέει ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος

Γαλαξίδι

Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Έφη Φανάρα

Σε κατάσταση αναμονής οι σεισμολόγοι μετά τον σεισμό κοντά στο Γαλαξίδι - Άγνωστο το αν πρόκειται για «φυσιολογική συμπεριφορά» του φαινομένου

Για τον ισχυρό σεισμό 4,8 Ρίχτερ, στον Κορινθιακό Κόλπο που έγινε τα ξημερώματα της Τρίτης (27.05.2025) μίλησε στο newsit.gr ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Αναλύοντας τη δόνηση στον Κορινθιακό Κόλπο, ο γνωστός σεισμολόγος εξήγησε πως οι ειδικοί παρατηρούν το φαινόμενο και προσπαθούν να καταλάβουν αν πρόκειται για τον κύριο σεισμό ή αν έπεται κάτι μεγαλύτερο.

Το γεγονός πάντως πως ο σεισμός έφτασε τα 4,8 της κλίμακας Ρίχτερ φαίνεται πως δεν ανησυχεί τους σεισμολόγους καθώς όπως ο ίδιος λέει, η συγκεκριμένη περιοχή δίνει τέτοια μεγέθη.

Όσον αφορά αυτή τη μυστήρια «ησυχία» μετά τον σεισμό, καθώς δεν έγιναν μετασεισμοί, ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος εξήγησε πως οι ειδικοί βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής και προσπαθούν να δουν αν πρόκειται για φυσιολογική συμπεριφορά του φαινομένου.

«Ο Κορινθιακός Κόλπος είναι γνωστός για την υψηλή σεισμικότητα που έχει και στο παρελθόν έχει κάνει μεγάλους σεισμούς. Τα 4,8 Ρίχτερ δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο μέγεθος και μπορούμε να πούμε πως είναι αναμενόμενα για μια τέτοια περιοχή. Μέχρι στιγμής δεν σημειώθηκαν μετασεισμοί και θα δούμε τις επόμενες ώρες εάν θα το χαρακτηρίσουμε αυτό ως μη φυσιολογική συμπεριφορά. Ακόμη είναι νωρίς να πούμε το οτιδήποτε. Το παρακολουθούμε αλλά δεν είμαστε βέβαιοι ότι αυτός ήταν ο κύριος σεισμός», εξήγησε αρχικά.

«Όταν είναι ένας μεμονωμένος σεισμός δεν έχεις στοιχεία και δεν μπορείς να καταλήξεις στο ποια ακριβώς είναι η συμπεριφορά του φαινομένου. Όταν υπάρχουν μετασεισμοί μπορούμε να δούμε τα μεγέθη και έτσι έχουμε ένα κριτήριο και παρακολουθούμε την εξέλιξη. Βρισκόμαστε σε μια στάση αναμονής για να δούμε εάν θα ακολουθήσουν μετασεισμοί ή όχι για να πούμε μια περισσότερο βάσιμη αξιολόγηση», συνέχισε ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version