Ελλάδα

Σεισμός Τουρκία: Τρομακτικές προβλέψεις από τους σεισμολόγους!

Πανικό έχει προκαλέσει ο πανίσχυρος σεισμός στην Τουρκία. Οι προβλέψεις των σεισμολόγων είναι εφιαλτικές.

Μεγάλος σεισμός χτύπησε την Τουρκία και όπως είναι φυσικό υπάρχει τεράστια ανησυχία. Οι σεισμολόγοι δεν αποκλείουν έναν ισχυρότατο μετασεισμό.

Μιλώντας στο newsit.gr ο Κωνσταντίνος Μακρόπουλο, πρόεδρος της Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικής Επικινδυνότητας και Ομότιμος Καθηγητής Σεισμολογίας δεν κρύβει τον προβληματισμό του.

”Ο σεισμός που έγινε στην Τουρκία είναι πράγματι μεγάλος αλλά είναι πολύ μακρυά από εμάς και σε εντελώς διαφορετικό σεισμοτεκτονικό καθεστώς. Ωστόσο οι Τούρκοι πρέπει να περιμένουν πάρα πολλούς μετασεισμούς, της τάξεως των 5,5 Ρίχτερ. Οι πιθανότητες να γίνει αυτή την ώρα ένας μεγαλύτερος σεισμός στην Τουρκία είναι πολύ μικρές. Η Ελλάδα δεν θα επηρεαστεί από την δόνηση της Τουρκίας, ωστόσο κανένας δεν μπορεί να πει σε παγκόσμιο επίπεδο ότι υπάρχει σαφής πρόγνωση σεισμού. Πάντα υπάρχει λόγος ανησυχίας και πάντα πρέπει να παίρνουμε προληπτικά μέτρα”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ανήσυχος για την έκταση των ζημιών από τον ισχυρότατο σεισμό, 6,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας, εμφανίστηκε και ο καθηγητής και πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας γιατί ήταν πολύ επιφανειακός.

Ο κ. Λέκκας διευκρίνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ο σεισμός έγινε αισθητός μέχρι την Βυρηττό. Ήταν πολύ ισχυρός και πιθανότατα έχει προκαλέσει μεγάλες ζημιές.

Πρόσθεσε ότι θα ακολουθήσουν αρκετοί μετασεισμοί μεγέθους ακόμη και 6,5 ρίχτερ. Ο κ. Λέκκας διευκρίνισε ότι δεν προήλθε από το πολύ γνωστό ρήγμα της Ανατολίας ούτε έχει σχέση με του πολύ πρόσφατους σεισμούς στην Μικρά Ασία απέναντι από την Λέσβο.

Σφοδρότατο και πολύ επιφανειακό χαρακτήρισε σε δηλώσεις του, τον σεισμό ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, διευκρινίζοντας ότι προήλθε από το ρήγμα της Ανατολικής Ανατολίας στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας μέσα στην Τουρκία. Και ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι περιμένουμε ισχυρούς μετασεισμούς.

Ρεπορτάζ: Στέργιος Σαμαρτζής

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Δεν απαντούσε όλη μέρα και ειδοποίησα την γειτόνισσα» λέει ο αδερφός της 59χρονης που βρέθηκε νεκρή στον Εύοσμο
«Στον γιο της θα πήγαινε στην Καβάλα στο νεκροταφείο, ήρθε πριν τρεις μέρες στην Ελλάδα - ΘΑ την έπαιρνα απο το αεροδρόμιο αλλά δεν απαντούσε» λέει ο αδερφός της
59χρονη
Κακοκαιρία Erminio: Πώς βαφτίζονται τα έντονα φαινόμενα και τι αποκαλύπτει η «γλώσσα» των μετεωρολόγων
Πώς επιλέγονται τα ονόματα των κακοκαιριών στην Ελλάδα, γιατί έχουν καθιερωθεί ως εργαλείο προειδοποίησης και ποια είναι τα φαινόμενα που σημάδεψαν τα τελευταία χρόνια
Καιρός