Ελλάδα

Σφίγγουν τα “λουριά” για τους δημοσίους υπαλλήλους – Βαριές ποινές για τους επίορκους

- Το πρόστιμο θα φτάνει έως και τις 100.000 για αδικήματα όπως η δωροδοκία
- Θα θεσπιστεί η υποβολή ηλεκτρονικού πόθεν έσχες για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους
- Σε περίπτωση προσωρινής αργίας δεν θα λαμβάνουν αποδοχές οι υπάλληλοι

Σφίγγει ο κλοιός για τους επίορκους δημοσίους υπαλλήλους καθώς το νέο πειθαρχικό δίκαιο που θεσπίζει το υπουργείο Εσωτερικών, προβλέπει αυστηρές οικονομικές κυρώσεις αλλά και βαρύτατες πειθαρχικές ποινές.

Πλέον στα νέα πειθαρχικά συμβούλια δεν θα μετέχουν εκλεγμένοι συνδικαλιστές, αλλά ανεξάρτητα μέλη, ενώ θα προΐσταται δικαστής. Όσοι υπάλληλοι παραπέμπονται για τα αδικήματα της δωροδοκίας και της υπεξαίρεσης θα τίθενται σε αυτοδίκαιη αργία μέχρι να εκδοθεί η δικαστική απόφαση.

Θα επιβάλλεται επίσης πρόστιμο από 10.000 έως 100.000 ευρώ σε περίπτωση οριστικής παύσης υπαλλήλου για οικονομικά θέματα ή ανάρμοστη συμπεριφορά. Ενώ όσοι θα τίθενται σε προσωρινή παύση δεν θα λαμβάνουν αποδοχές.
Με βάση τον νέο πειθαρχικό κώδικα θα αυξηθεί ο χρόνος παραγραφής από δύο στα 5 χρόνια για απλά αδικήματα και από 5 χρόνια σε 10 για πιο σοβαρά αδικήματα.

Επίσης θα θεσπιστεί ως μέτρο και η στέρηση του δικαιώματος προαγωγής από ένα έως 5 χρόνια. Επίσης, προβλέπεται και πειθαρχική δίωξη ακόμα και για τους προϊσταμένους που κάνουν τα “στραβά μάτια” για παραπτώματα υπαλλήλων, ενώ πειθαρχικό αδίκημα θα αποτελεί και η μη ανάρτηση στο διαδίκτυο στο πρόγραμμα Διαύγεια.

Παράλληλα το υπουργείο Εσωτερικών αναμένεται να καθιερώσει την υποβολή ηλεκτρονικού πόθεν έσχες από όλους τους δημοσίους υπαλλήλους και ο έλεγχος θα γίνεται από τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Χειροπέδες σε 45χρονη οικιακή βοηθό που έκλεβε κοσμήματα και χρήματα από σπίτια που εργαζόταν
Η 45χρονη έψαχνε άτομα ΑΜΕΑ ή υπερήλικες που έψαχναν οικιακή βοηθό και στην συνέχεια επικοινωνούσε μαζί τους με ψεύτικα στοιχεία και με τηλεφωνικές συνδέσεις καταχωρημένες σε στοιχεία ανύπαρκτων αλλοδαπών
Κλοπές
Οι αγρότες ετοιμάζονται για «ρεβεγιόν» στα μπλόκα: Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις, σκληραίνει η στάση τους μετά τις γιορτές
Παρόλο που οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να αλλάξουν χρόνο στα μπλόκα, θα διευκολύνουν την διέλευση των οχημάτων στα εθνικά δίκτυα για 3 μέρες, όμως αναμένεται να σκληρύνουν τη στάση τους μετά τις γιορτές
Στο κέντρο της Λάρισας τα τρακτέρ απο το μπλόκο της Νίκαιας
147
Σοκάρει ο 5ος ορειβάτης που ακύρωσε την ανάβαση στα Βαρδούσια όρη: «Γλίτωσα αλλά πάει η μία ζωή που είχα»
«Ότι τι μου επιφυλάσσει η μοίρα παιχνίδια; Όχι δεν είναι μια δεύτερη ευκαιρία γιατί ήδη μου την πήρε την μία ευκαιρία παίρνοντας τους φίλους μου» λέει ο πέμπτος ορειβάτης
Τα θύματα στα Βαρδούσια όρη