Ελλάδα

Σήμερα ξεκινά η δίκη Κεντέρη και Θάνου

Σήμερα αναμένεται να ξεκινήσει ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων η δίκη των ολυμπιονικών Κώστα Κεντέρη και Κατερίνας Θάνου,

για την υπόθεση του δηλωθέντος τροχαίου λίγο πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, τον Αύγουστο του 2004.

Στην υπόθεση είναι κατηγορούμενοι πλην των δύο αθλητών, ο προπονητής τους Χρήστος Τζέκος, επτά γιατροί του ΚΑΤ και δύο πολίτες που είχαν δηλώσει αυτόπτες μάρτυρες του ατυχήματος.

Σε πρώτο βαθμό, τον περασμένο Μάιο, όλοι οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι από το δικαστήριο, καθώς οι δικαστές δέχθηκαν πως το επίμαχο τροχαίο με την μηχανή που δήλωσαν οι ολυμπιονίκες, ήταν “σκηνοθετημένο” από τον Τζέκο.

Ο προπονητής έχει καταδικαστεί σε συνολική ποινή φυλάκισης 33 μηνών, οι δύο αθλητές σε 31 μήνες , οι γιατροί του ΚΑΤ σε ποινές από 6 έως 8 μήνες ενώ οι δύο δήθεν αυτόπτες σε 7 και 15 μήνες αντίστοιχα. Για όλους τους κατηγορούμενους ορίστηκε η έφεσή τους να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα .

Η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό προσδιορίστηκε ταχύτατα καθώς η υπόθεση παραγράφεται το 2012.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών καταδικάζει «απερίφραστα» το περιστατικό βίας στη Νομική Σχολή με την εισβολή κουκουλοφόρων
«Φαινόμενα βίας είναι απολύτως καταδικαστέα, τόσο από το δικηγορικό σώμα, όσο και από κάθε πολίτη στο πλαίσιο μίας ευνομούμενης δημοκρατικής πολιτείας»
Ο φοιτητής που τραυματίστηκε στην επίθεση κουκουλοφόρων στη Νομική
«Είχα κατέβει στο υπόγειο αλλά δεν είχα κλειδιά» λέει ο αδερφός του 43χρονου Σπύρου Σέββου που βρέθηκε νεκρός στην αποθήκη του σπιτιού του στο Κερατσίνι
Ο 43χρονος «δεν είχε κανένα δάνειο στο όνομά του» τόνισε ο δικηγόρος της οικογένειας - «Ακόμα ψάχνουμε τι τον οδήγησε στην αυτοκτονία»
Ο 43χρονος βρέθηκε απαγχονισμένος στο υπόγειο του σπιτιού του στο Κερατσίνι 5
Νέα δεδομένα για τον θάνατο του Βασίλη Καλογήρου - Ισχαιμικό επεισόδιο «δείχνουν» οι ιστολογικές εξετάσεις του 39χρονου
Οι ιστολογικές εξετάσεις εστιάζονται στο συμπέρασμα ισχαιμικού επεισοδίου, δηλαδή να πέθανε ο 39χρονος από κάποιο πρόβλημα στην καρδιά, λόγω εξάντλησης και υποθερμίας
Ο Βασίλης Καλογήρου και το σημείο όπου βρέθηκε η σορός του 2