Ελλάδα

Σήμερα το τελευταίο αντίο στον μεγάλο σκηνοθέτη Μ.Κακογιάννη

Επιθυμία της οικογένειας του Μιχάλη Κακογιάννη και του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης είναι, το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στη δημόσια δαπάνη της κηδείας του να αποδοθεί στο υπουργείο Πολιτισμού.

Ειδικότερα, με ανακοίνωση, που εξέδωσαν η οικογένεια και το ΙΜΚ, ευχαριστούν της Πολιτεία για την τιμή και την αναγνώριση στο πρόσωπο και το έργο του σκηνοθέτη, με την απόφαση να πραγματοποιηθεί η κηδεία του με έξοδα του Δημοσίου. Επιθυμούν, ωστόσο, να κρατηθεί ο τίτλος και τα χρήματα να αποδοθούν στο υπουργείο Πολιτισμού.

Όπως ανακοινώθηκε από το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, στην νεκρώσιμο ακολουθία, που θα ψαλεί σήμερα Πέμπτη, 27 Ιουλίου, στις 16:00, στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου, την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσουν η υπουργός Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννα Διαμαντοπούλου, και η γγ του Υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού, Λίνα Μενδώνη. Τον Πρόεδρο και την Κυπριακή Δημοκρατία θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Ανδρέας Δημητρίου.

Υπενθυμίζεται ότι έπειτα από επιθυμία του εκλιπόντος, η ταφή θα πραγματοποιηθεί στον περίβολο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, «ως προσωπικότητα που προσέφερε σημαντικές υπηρεσίες στο Ίδρυμα», δημοσία δαπάνη, όπου θα διαβαστεί επικήδειος από τον δήμαρχο Μοσχάτου – Ταύρου, όπου βρίσκεται το ΙΜΚ, Ανδρέα Ευθυμίου.

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, ανακοίνωσε ότι όσοι θα ήθελαν, αντί για στεφάνι, μπορούν να προσφέρουν δωρεά στο ΙΜΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

H Γαλλία υποκλίνεται στον Μιχάλη Κακογιάννη

“Έφυγε” ο Μιχάλης Κακογιάννης o μεγάλος σκηνοθέτης – Την Πέμπτη η κηδεία του

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Εταιρείες στην Αθήνα «πουλούσαν» δήθεν επενδυτικές ευκαιρίες σε Άραβες: 104 συλλήψεις – Με ποινικό παρελθόν ο ασύλληπτος «εγκέφαλος»
Οι εργαζόμενοι των 2 εταιριών σε Άγιο Δημήτριο και Αθήνα έπειθαν Άραβες από τις χώρες του Κόλπου να αγοράσουν τις επενδυτικές ευκαιρίες - Ξεσκεπάστηκαν από εργαζόμενο που έψαχνε για δουλειά
Τηλέφωνο
1