Συμβαίνει τώρα:
Μποτιλιάρισμα στην Κηφισίας στο ύψος του Ψυχικού στην άνοδο λόγω τροχαίου
Ελλάδα

Σοβαρή η κατάσταση της 34χρονης από τον Πύργο μετά τον εμβολιασμό – Τι λένε οι γιατροί

Σε έκτακτο χειρουργείο υποβλήθηκε από τους γιατρούς στο Τζάνειο η 34χρονη από τον Πύργο με την κατάστασή της να κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρή μετά τον εμβολιασμό της. 

«Ήταν μεγάλο το ρίσκο, ευτυχώς πήγαν όλα καλά. Κι ας ελπίσουμε ότι θα μπορέσει να τα καταφέρει. Πρέπει να ξέρετε ότι είναι πολύ δύσκολα», λέει ο Αθανάσιος Πρεκατές, διευθυντής ΜΕΘ Τζάνειου νοσοκομείου.

Η 34χρονη βρίσκεται σε κώμα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας μετά το αιμορραγικό εγκεφαλικό που υπέστη 15 ημέρες μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca.

«Είναι σε πολύ βαριά κατάσταση. Είναι σε κώμα, είναι σε μηχανική υποστήριξη. Χτες το βράδυ χειρουργήθηκε στον εγκέφαλο. Τώρα είναι ελαφρώς καλύτερα. Αλλά σίγουρα η κατάσταση είναι κρίσιμη».

Η κίτρινη κάρτα της έχει αποσταλεί στον ΕΟΦ για να διαπιστωθεί αν τελικά συσχετίζεται με τον εμβολιασμό της.

Όπως εξηγούν στο LIVE NEWS οι γιατροί του νοσοκομείου Πύργου, η επιδείνωση της ήταν τόσο ραγδαία που παρότι μπήκε περπατώντας, λίγα λεπτά αργότερα έπαθε επιληπτική κρίση.

Μετά από λίγο που κάθισε στο κρεβάτι έπαθε επιληπτικούς σπασμούς. Στη συνέχεια διασωληνώθηκε.

Όπως ανέφερε στην εκπομπή ο Αθανάσιος Πρεκατές, διευθυντής ΜΕΘ Τζάνειου νοσοκομείου, η 34χρονη έκανε ένα πολύ δύσκολο και βαρύ χειρουργείο. Ήταν ένα χειρουργείο απελπισίας γιατί η κατάστασή της χειροτέρεψε μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες. Βγήκε ένα τμήμα του εγκεφάλου για να μπορέσει να αποσυμφορηθεί ο εγκέφαλος γιατί είχε μεγάλη αιμορραγία. Αυτό που έχει σημασία για την γυναίκα είναι να ζει και να μην χειροτερεύει. Χρειάζεται ακόμα χρόνος».

Ο γιατρός εξήγησε ότι δεν μπορεί ακόμα να γνωρίζει αν για την κατάσταση υγείας της 34χρονης οφείλεται το εμβόλιο.

«Ευτυχώς γλιτώσαμε τις θρομβώσεις»

Σε καλύτερη κατάσταση νοσηλεύεται ο 37χρονος από την Κεφαλλονιά ο οποίος εισήχθη χτες στο νοσοκομείο του Ρίου με θρομβοπενία 10 ημέρες μετά τον εμβολιασμό του με Johnson & Johnson.

«Χρειαζόταν μια περαιτέρω εξέταση μαγνητική για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν θρομβώσεις. Η μαγνητική έδειξε ότι δεν υπάρχουν θρομβώσεις και γι’ αυτό καθησυχάσαμε. Τώρα πολεμάμε με θεραπευτική αγωγή την θρομβοπενία», σημειώνει ο πατέρας του.

Ο πατέρας του 37χρονου, μιλώντας αποκλειστικά στο LIVE NEWS, δηλώνει πεπεισμένος πως ευθύνεται το εμβόλιο, ενώ τονίζει πως θα πρέπει να γίνεται καλύτερη ενημέρωση πριν από τον εμβολιασμό.

«Είμαι κι εγώ υπέρ των εμβολιασμών. Μεγάλο πρόβλημα είναι όμως ότι πηγαίνει ο κόσμος και εμβολιάζεται χωρίς να έχει μια γνωμάτευση είτε του οικογενειακού γιατρού είτε των γιατρών που τον εμβολιάζουν. Νομίζω ότι και η κληρονομικότητα παίζει κάποιο ρόλο τον οποίο κι εμείς παραβλέψαμε. Από την πλευρά της μητέρας του υπήρχαν και κάποιες θρομβώσεις».

Παραμένει στη ΜΕΘ η 48χρονη

Για 11η ημέρα η 48χρονη γυναίκα από τη Θήβα παραμένει στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού μετά από θρομβοεμβολικό επεισόδιο που υπέστη λίγο μετά τον εμβολιασμό της με Johnson & Johnson.

«Το πάμε μέρα με τη μέρα. Μίλησα (μαζί της) για 1 λεπτό μου είπε ότι είναι καλύτερα. Βέβαια εκείνη έχει ένα κενό δηλαδή έχει μείνει ότι είχε γαστρεντερίτιδα και ήταν στη Θήβα. Τώρα το πώς βρέθηκε στην εντατική – στο μεσοδιάστημα έχει πατήσει delete», λέει η αδερφή της. Η 48χρονη παραμένει σε σταθερή κατάσταση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Atlantic Council και Όμιλος Antenna συνεργάζονται για τη σύσφιξη των σχέσεων Ευρώπης και Μέσης Ανατολής
Το AEGGIS θα συμπληρώσει και θα ενισχύσει τη διαδικασία των υφιστάμενων Συνόδων της Ευρώπης και του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου, συμπεριλαμβανομένης της προσεχούς Συνόδου του 2026 στο Ριάντ
Atlantic Council και Όμιλος Antenna
Τουρίστρια τραυματίστηκε στο φαράγγι της Ίμπρου στην Κρήτη - Άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής για τη διάσωση της 60χρονης
Λόγω του τραυματισμού η 60χρονη δεν μπορούσε να περπατήσει, με αποτέλεσμα οι πυροσβέστες να την μεταφέρουν με φορείο μέχρι την έξοδο του φαραγγιού στο χωριό Κομιτάδες
Φαράγγι 1
Υπόθεση Novartis – Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης: «Δεν προέκυψε κανένα συγκεκριμένο αποδεικτικό στοιχείο για την ενοχή του» λένε οι δικηγόροι του
«Η επιβολή μίας μικρής, σχεδόν συμβολικής ποινής με αναστολή συνιστά ένδειξη σαθρότητας της κατηγορίας», σημειώνουν οι νομικοί του σύμβουλοι
Δικαστική αίθουσα
Ο ΟΠΑΠ γεμίζει τις σχολικές τσάντες με ελπίδα – Στηρίζει τα παιδιά πολύτεκνων οικογενειών του Οργανισμού Κοινωνικής Φροντίδας ΜΚΟ «Θεόφιλος»
Ο Σεπτέμβριος σηματοδοτεί για κάθε παιδί μια νέα αρχή, γεμάτη όνειρα, χαρά και προσδοκίες. Η επιστροφή στα θρανία ήταν η αφορμή για να...
Οι εργαζόμενοι του ΟΠΑΠ στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Κοινωνικής Φροντίδας ΜΚΟ «Θεόφιλος»