Ελλάδα

Spiegel για Μόρια: Η ντροπή της Ευρώπης

Ο ρεπόρτερ του γερμανικού περιοδικού Spiegel, κατάφερε και μπήκε στα κρυφά στη Μόρια. Και το περιοδικό φιλοξενεί ένα εκτενές ρεπορτάζ από το προσφυγικό κέντρο στη Μόρια της Λέσβου.

Όπως αναφέρει, μπορεί να απαγορεύεται η είσοδος σε δημοσιογράφους, αλλά ο ρεπόρτερ φόρεσε ένα αδιάβροχο και μπήκε στα κρυφά.

Και μεταφέρει την φρικτή εικόνα που αντίκρισε.

«Όποιος θέλει να δει τη ντροπή της Ευρώπης πρέπει μόνο να ανέβει έναν λόφο ανάμεσα σε ελαιόδεντρα στη Λέσβο μέχρι να φτάσει μπροστά στο ψηλό τσιμεντένιο τείχος του προσφυγικού κέντρου στη Μόρια».

«Καλώς ήλθατε στη φυλακή» έγραψε κάποιος με σπρέι σε έναν τοίχο. Βρωμάει ούρα και σκουπίδια, στο έδαφος εκατοντάδες πλαστικές σακούλες. (…) Σπάνια η κατάσταση στο νησί της Λέσβου ήταν τόσο δραματική όσο αυτές τις μέρες. Λίγο πριν έρθει ο χειμώνας στην Ελλάδα, 15.000 πρόσφυγες έχουν εγκλωβιστεί στα πέντε νησιά-hotspot του Αιγαίου».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σκύρος: Η απάντηση της παθολόγου της Σκύρου στην καταγγελία της οικογένειας του 46χρονου που πέθανε από ανακοπή – «Ακολουθήθηκε το πρωτόκολλο και έγιναν όλες οι ενέργειες»
Τη δική της απάντηση στην καταγγελία της οικογένειας του 46χρονου που έχασε τη ζωή του την Καθαρά Δευτέρα από ανακοπή ενώ είχε επισκεφθεί...
Ασθενοφόρο
Ελλάδα - Γαλλία - Κύπρος: Συμμαχία στο Διάστημα για τον Hellas Sat 5 και επικοινωνίες laser
Σε μια εποχή όπου οι υποθαλάσσιες και χερσαίες οπτικές ίνες θεωρούνται ευάλωτες σε δολιοφθορές και υβριδικές απειλές, ο γεωστατικός δορυφόρος αναδεικνύεται σε πυλώνα στρατηγικής ανθεκτικότητας
Επιστήμονας της thales alenia space
Αίγιο: Απολογείται ο 46χρονος – Μεταφέρθηκε τα ξημερώματα, προς αποφυγή επεισοδίων
Ο 46χρονος απολογείται, με την κατηγορία για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση - Οι γονείς οργισμένοι ζητούν εξηγήσεις, μιλώντας για ευθεία βολή που σκοπό είχε να σκοτώσει
Ο 46χρονος μεταφέρεται στα δικαστήρια