Ελλάδα

Στα “κάγκελα” η ΔΕΗ για την δημοπρασία ενέργειας

Κάτω από το κόστος παραγωγής διαμορφώθηκαν οι τιμές στην σημερινή δημοπρασία λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής παραγωγής της ΔΕΗ, αναφέρει η επιχείρηση σε αποψινή ανακοίνωση, με την οποία διατυπώνει ερωτηματικά για την ύπαρξη ανταγωνισμού και δηλώνει επίσης ότι επιφυλάσσεται για την προάσπιση των συμφερόντων της.

Αναλυτικά στην τοποθέτησή της για τις δημοπρασίες ΝΟΜΕ η ΔΕΗ αναφέρει τα εξής: “Με τα αποτελέσματα της πρώτης δημοπρασίας πακέτου λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής παραγωγής καθίσταται φανερή η ζημία της ΔΕΗ από την εφαρμογή των αποκαλούμενων ΝΟΜΕ, δεδομένου ότι η μέση τιμή της δημοπρατηθείσας ενέργειας είναι σαφώς κάτω από το κόστος παραγωγής της και κοντά στην τιμή εκκίνησης.

Προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση ως προς την ύπαρξη πραγματικού ανταγωνισμού, το γεγονός ότι με τιμή εκκίνησης 37,37 ευρώ/MWh η υψηλότερη ήταν 37,50 ευρώ/MWh. Η επιχείρηση επιφυλάσσεται για την προάσπιση των συμφερόντων της προς κάθε κατεύθυνση”.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Άδωνις Γεωργιάδης για την 16χρονη στο Γκάζι: «Το νοσοκομείο ενημέρωσε την αστυνομία, τα αίτια θανάτου θα φανούν από τις τοξικολογικές»
Διαψεύδει την αστυνομία ο υπουργός Υγείας η οποία δήλωσε πως ενημερώθηκε για τον θάνατο της ανήλικης από τον πατέρα της - «Έλεγξα ο ίδιος τα βήματα που έκαναν οι γιατροί στο Ευαγγελισμός, έγιναν όλα όπως έπρεπε να γίνουν», τόνισε
Άδωνις Γεωργιάδης για την 16χρονη στο Γκάζι: «Το νοσοκομείο ενημέρωσε την αστυνομία, τα αίτια θανάτου θα φανούν από τις τοξικολογικές»
Αναπάντητα ερωτήματα και παραλείψεις μετά τον θάνατο της 16χρονης από αλκοόλ στο Γκάζι - Πιθανή ΕΔΕ στον Ευαγγελισμό
Η αστυνομία έχει ήδη ξεκινήσει τη χαρτογράφηση της διαδρομής που ακολούθησε η 16χρονη το μοιραίο βράδυ, προκειμένου να διαπιστωθεί σε ποια μαγαζιά είχε μπει και τι ακριβώς είχε καταναλώσει
Η 16χρονη που πέθανε έξω από κλάμπ στο Γκάζι
Θρίλερ με τον θάνατο της 16χρονης που διασκέδαζε σε κλαμπ στο Γκάζι - Ο χαμένος χρόνος και οι τοξικολογικές που θα φωτίσουν την υπόθεση
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η Αστυνομία δεν ενημερώθηκε για το συμβάν ούτε από το ΕΚΑΒ αλλά ούτε και από το νοσοκομείο, παρά μόνο όταν ο πατέρας της ανήλικης έκανε την καταγγελία
Το ασθενοφόρο φτάνει στο σημείο που κατέρρευσε το κορίτσι στο Γκάζι