Ελλάδα

Στα… Τάρταρα η επιβατική κίνηση στα ελληνικά αεροδρόμια λόγω κορονοϊού

Καθοδική πορεία για τα αεροδρόμια όλη της χώρας δείχνουν τα επίσημα στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας για το εννεάμηνο του 2020, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, γεγονός που αποτυπώνει τις αρνητικές επιπτώσεις που έχει επιφέρει η πανδημία του COVID-19 στον αεροπορικό κλάδο.

Οπως επισημαίνει η ΥΠΑ, ο συνολικός αριθμός των διακινηθέντων επιβατών έφθασε τα 16,6 εκατομμύρια, παρουσιάζοντας πτώση 68,9% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019, όπου είχαν διακινηθεί 53,4 εκατομμύρια επιβάτες.

Οι πτήσεις στα αεροδρόμια της χώρας ανήλθαν στις 195.762, από τις οποίες 96.605 ήταν εσωτερικού και 99.157 εξωτερικού, παρουσιάζοντας πτώση 54,8%, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019, όπου είχαν πραγματοποιηθεί 433.320 πτήσεις.

Μείωση 63,1% στη συνολική επιβατική κίνηση Σεπτεμβρίου 2020

Αναλύοντας τα αεροπορικά δεδομένα για τον Σεπτέμβριο του 2020 προκύπτει ότι διακινήθηκαν στα αεροδρόμια της χώρας 3.149.471 επιβάτες, καταγράφοντας μείωση 63,1% σε σχέση με το 2019, όπου είχαν διακινηθεί 8.523.771 επιβάτες. Ο συνολικός αριθμός των πτήσεων ανήλθε στις 34.582, σημειώνοντας υποχώρηση 46,7% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019, οπότε και είχαν πραγματοποιηθεί 64.906 πτήσεις.

Οι αφίξεις επιβατών εξωτερικού ήταν 1.093.048, παρουσιάζοντας μείωση 66% σε σχέση με το 2019, όταν είχαν αφιχθεί 3.217.115 επιβάτες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Άρης Μουγκοπέτρος: «Η ρήξη στο ζευγάρι είχε έρθει πριν από ένα χρόνο» – Το χρονικό της σύλληψης του γνωστού καλλιτέχνη
Ο Άρης Μουγκοπέτρος οδηγήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στα δικαστήρια της Τρίπολης, πέρασε αυτόφωρο και πήρε αναβολή για να εκδικαστεί η υπόθεση του την ερχόμενη Δευτέρα
Άρης Μουγκοπέτρος
Συνελήφθη ο γιος της Ελένης Παπαδοπούλου για τη δολοφονία της στο Κολωνάκι - Οι αντιφάσεις, τα χρέη ύψους 500.000 ευρώ και τα ηρεμιστικά
Οικονομικά κίνητρα «βλέπουν» οι αρχές πίσω από την στυγερή δολοφονία της γυναίκας - Προσπαθούσε να πουλήσει το σπίτι στο Κολωνάκι αλλά η μητέρα του αρνιόταν
Ελένη Παπαδοπούλου
Ανανεώθηκε πριν 1 ώρα
15
Ροδόπη: «Ο 7χρονος εισέπνευσε πολύ καπνό και ξεψύχησε – Από ξυλόσομπα ξεκίνησε η φωτιά»
Στο νοσοκομείο νοσηλεύεται η μητέρα, ο πατέρας και ο 6χρονος αδελφός του με αναπνευστικά προβλήματα και εγκαύματα - Τι λέει γείτονας και φίλος της οικογένειας στο newsit.gr για την τραγωδία στο Ρίζωμα
Ροδόπη: «Ο 7χρονος εισέπνευσε πολύ καπνό και ξεψύχησε – Από ξυλόσομπα ξεκίνησε η φωτιά»