Ελλάδα

Στάση εργασίας σε μετρό και τραμ τη Δευτέρα

Στάση εργασίας πραγματοποιούν αύριο Δευτέρα οι εργαζόμενοι στο μετρό (γραμμές 2 & 3) και στο τραμ από τις 21:00 έως τη λήξη της κυκλοφορίας.

Η στάση εργασίας σε μετρό και τραμ πραγματοποιείται για τη απαξίωση των δομών και τον μέσων της ΣΤΑΣΥ. Το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό (ΣΕΛΜΑ) και ο Σύλλογος Εργζομένων Τραμ (ΣΕΤ) με ανακοίνωσή τους διαμαρτύρονται για τη συνεχιζόμενη μεθόδευση απαξίωσης των δομών και των μέσων της ΣΤΑΣΥ, «όπως αυτές προκύπτουν από την τραγική έλλειψη υλικών, ανταλλακτικών, αναλώσιμων και προσωπικού».

Και συνεχίζει η ανακοίνωσή τους: «Ζητάμε από την πολιτική ηγεσία των υπουργείων Μεταφορών και Οικονομικών, λύσεις και απαντήσεις, προκειμένου να εξασφαλιστεί στο ακέραιο η απρόσκοπτη παροχή συγκοινωνιακού έργου, προσιτό οικονομικά για τους πολίτες, προκειμένου να παραμείνει το σιδηροδρομικό δίκτυο ασφαλές και αξιόπιστο για το επιβατικό κοινό, διατηρώντας τη μορφή κοινωνικού αγαθού, όπως αρμόζει άλλωστε σε κάθε πολιτισμένο κράτος. Εμείς οι εργαζόμενοι, ως αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας, που έχουμε πληγεί ανεπανόρθωτα, από όλους τους μνημονιακούς νόμους τόσο ηθικά, ψυχολογικά και οικονομικά, με καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων, διατρανώνουμε την αντίθεσή μας, στην πολιτική διάλυσης, αποδόμησης και ξεπουλήματος σε τιμή ευκαιρίας, των δημοσίων αστικών συγκοινωνιών».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η «μαύρη λίστα» του 43χρονου που δολοφόνησε ιδιοκτήτη καφετέριας στη Λαμία - «Είχε γράψει ανθρώπους που δεν συμπαθεί»
Ο 43χρονος κατηγορούμενος έτρεφε αισθήματα μίσους και για άλλους γνωστούς του, είχε δημιουργήσει μία λίστα με τα ονόματά τους, ωστόσο το όνομα του δολοφονημένου 59χρονου δεν ήταν μέσα στη «μαύρη λίστα»
Ο καθ'ομολογίαν δράστης στη Λαμία
40χρονη ηθοποιός σε κατάσταση αμόκ επιτέθηκε με κατσαβίδι σε έγκυο και τον αρραβωνιαστικό της στον Βύρωνα
Το ζευγάρι, που είναι και γείτονες της ηθοποιού, προσπάθησε να δώσει νερό στο σκυλάκι της 40χρονης το οποίο είχε κλείσει έξω από το διαμέρισμα, και τότε εκείνη φέρεται να τους επιτέθηκε, πράγμα που η ίδια αρνείται
Περιπολικό και ασθενοφόρο
3