Ελλάδα

Σταύρος Μπένος: Ποιος είναι ο επικεφαλής της επιτροπής ανασυγκρότησης της Εύβοιας

Επικεφαλής της επιτροπής για την ανασυγκρότηση της Εύβοιας μετά τις καταστροφικές φωτιές, τίθεται ο Σταύρος Μπένος, όπως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο. 

Ο Σταύρος Μπένος (30 Δεκεμβρίου 1947) είναι Έλληνας τοπογράφος-μηχανικός και πολιτικός. Υπήρξε Δήμαρχος Καλαμάτας (1979-1990), Βουλευτής του Νομού Μεσσηνίας (1990-2004) και στην Β’ Αθήνας (2004-2007), Υφυπουργός Πολιτισμού κατά την τελευταία Κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου και Υπουργός Πολιτισμού, Υπουργός Αιγαίου και Υφυπουργός Δημόσιας Διοίκησης επί πρωθυπουργίας Κώστα Σημίτη. Η ίδρυση με δική του πρωτοβουλία των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) αποτέλεσαν κορυφαία καινοτομία στον τομέα της Δημόσιας Διοίκησης της Ελλάδας.

O Σταύρος Μπένος γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1947 και σπούδασε στο Τμήμα Αγρονόμων Τοπογράφων της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ.  Το 1978 εξελέγη δήμαρχος Καλαμάτας και επανεξελέγη άλλες δύο φορές στις εκλογές του 1982 και 1986. Έγινε γνωστός για το θεαματικό έργο που επιτέλεσε ως δήμαρχος της Καλαμάτας από το 1978 έως το 1990, περίοδο στην οποία κατάφερε να ανοικοδομήσει την πόλη αλλά και να αλλάξει τον χαρακτήρα της μετά τους καταστροφικούς σεισμούς του 1986. Η θητεία του συνδέθηκε με τους καταστρεπτικούς σεισμούς της Καλαμάτας (1986) και την πολεοδομική ανασυγκρότησή της.

Η πολύχρονη προσπάθεια πολεοδομικής ανασυγκρότησης της Καλαμάτας βραβεύθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Πολεοδόμων (για την πρότυπη και ανθρωποκεντρική πολεοδομική ανάταξη της Καλαμάτας), και από την EuropaNostra (για τη Διάσωση και ανάδειξη των μνημείων της πόλης).

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τα αυστηρά πρωτόκολλα δεν μπορούν να μηδενίσουν το ρίσκο από σπέρμα δότη – Τα κενά στους ελέγχους και οι κίνδυνοι
Οι συνηθισμένες εξετάσεις DNA δεν έχουν την ευαισθησία να ανιχνεύσουν τη συγκεκριμένη παραλλαγή στο TP53 που βρέθηκε να έχει ο δότης από τη Δανία που έδωσε σπέρμα και στην Ελλάδα
Γονιμοποίηση
Αγωνία για 11 οικογένειες στην Ελλάδα που έχουν αποκτήσει παιδιά από τον Δανό δότη - «Εξακολουθούμε να παίρνουμε σπέρμα δοτών από τη Δανία»
Πλημμελείς οι έλεγχοι των δοτών γενετικού υλικού πανευρωπαϊκά - Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια θεαματική αύξηση της ζήτησης για σπέρμα δότη από γυναίκες στην Ελλάδα
Σπέρμα
ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι παράνομες επιδοτήσεις 1,7 εκατ. ευρώ και οι 15 συλλήψεις – Ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος δήλωνε χωράφια ακόμα και νεκρών
Αρχηγός της οργάνωσης φέρεται ότι είναι ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής Μύρων Χιλετζάκης - Κομβικό ρόλο φέρεται ότι είχαν ο λογιστής Γιώργος Λαμπράκης, αλλά και η σύζυγός του, δικηγόρος Χρυσάνθη Κουτάντου
ΟΠΕΚΕΠΕ 14