Ελλάδα

ΣτΕ: Όχι στην αίτηση γονέων και εκπαιδευτικών κατά του υποχρεωτικού self test

«Όχι» είπε το Συμβούλιο της Επικρατείας στην αίτηση αναστολής που είχαν καταθέσει γονείς μαθητών και εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι έχουν προσφύγει κατά του υποχρεωτικού διαγνωστικού ελέγχου (self test) νόσησης από COVID-19.

Το Δ΄ Τμήμα του ΣτΕ με την υπ΄  αριθμ. 135/2021 απόφαση της Επιτροπής Αναστολών (πρόεδρος Μαρία Καραμανώφ και εισηγήτρια η πάρεδρος  Δήμητρα Μαυροπόδη) απέρριψε όλους λόγους που προέβαλαν οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί, καταλήγοντας ότι «το επίδικο μέτρο εξυπηρετεί επιτακτικούς λόγους δημοσίου συμφέροντος, συνισταμενοι στην προστασία της δημόσιας υγείας κατά την (πρόσφατη) επαναλειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων υπό συνθήκες πανδημίας, οι οποίοι κωλύουν την χορήγηση της αιτούμενης αναστολής».

Ακόμη, οι σύμβουλοι Επικρατείας, για τυπικό λόγο, απέρριψαν τον ισχυρισμό των εκπαιδευτικών ότι θα προκληθεί σε βάρος τους οικονομική ζημιά από την περικοπή των αποδοχών όσων αρνούνται να υποβληθούν σε  self test. 

Και απορρίφθηκε ο ισχυρισμός αυτός ως απαράδεκτος, καθώς  προβλήθηκε με πρόσθετους λόγους και όχι με την αίτηση αναστολής.

Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο  είχαν προσφύγει 50 γονείς μαθητών και εκπαιδευτικοί και ζητούσαν να ανασταλεί η από 18.5.2021 υπουργική απόφαση για την εφαρμογή του δωρεάν υποχρεωτικού διαγνωστικού ελέγχου από COVID-19 σε μαθητές και μαθήτριες, αλλά και  στους εκπαιδευτικούς όλων των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Οι προσφεύγοντες, μεταξύ των άλλων, υποστηρίζουν ότι η επιβολή του υποχρεωτικού self test επ΄ απειλή της μη δυνατότητας να παρακολουθούν οι μαθητές τα μαθήματά τους, προκαλεί ανεπανόρθωτη  βλάβη στους μαθητές.

Η κυρία αίτηση ακύρωσης των γονέων και εκπαιδευτικών έχει συζητηθεί ήδη στο ΣτΕ (22 Ιουνίου 2021) και αναμένεται η έκδοση της σχετικής απόφασης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Βίντεο από τη στιγμή που θάβουν ζωικά απόβλητα στον ποταμό Λούρο - Ενταφιάστηκαν παράνομα πάνω από 200 τόνοι υπολειμμάτων στην Πρέβεζα
Την παράνομη μεταφορά των αποβλήτων, έφερε στη δημοσιότητα η ΕΡΤ, μέσω αποκλειστικού βίντεο στο οποίο φαίνονται εκσκαφείς να ανοίγουν τις τάφρους και να θάβουν μέσα ψάρια, κοτόπουλα και χαλασμένα κρέατα
Απόβλητα στην Πρέβεζα
Άγριο επεισόδιο σε νυχτερινό μαγαζί στην Πάτρα – Τον έριξε αναίσθητο από γροθιά και τον σημάδευε με όπλο
Στο μαγαζί επικράτησαν σκηνές πανικού - Ο 31χρονος δράστης κατά το παρελθόν είχε απελαθεί από τη χώρα, ενώ ήταν ελεύθερος με περιοριστικούς όρους για υπόθεση ναρκωτικών
ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
Συνελήφθησαν έξι ανήλικοι και οι γονείς τους για άγρια επίθεση σε 13χρονο στο Μοσχάτο - Τον χαστούκισαν και τον κλώτσησαν
Οι 6 κατηγορούμενοι, μαζί με άλλους 9 συνομηλίκους τους προσέγγισαν τον 13χρονο σε πάρκο στο Μοσχάτου και αφού τον έριξαν στο έδαφος, του επιτέθηκαν με γροθιές και κλωτσιές σε διάφορα σημεία του σώματός του
Εκφοβισμός