Ελλάδα

Στη Γαλλία θα εκδοθεί ο Mr Bitcoin! Θα ακολουθήσουν… ΗΠΑ και Ρωσία

Στη Γαλλία θα εκδοθεί τελικά, σε πρώτη φάση, ο 40χρονος Ρώσος Αλεξάντερ Βίνικ ("Mr. Bitcoin").

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνος Τσιάρας υπέγραψε την υπουργική απόφαση ώστε ο Mr. Bitcoin να εκδοθεί στη Γαλλία.

Στην απόφαση αναφέρεται ότι ως δεύτερος προορισμός πρέπει να είναι οι ΗΠΑ και τέλος η Ρωσία, άρα η προϋπόθεση είναι πως όταν τελειώσει με τις δικαστικές εκκρεμότητες στην Γαλλία θα εκδοθεί στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο του, Ζωή Κωνσταντοπούλου, δεν έχει ακόμη λάβει γνώση της απόφασης καθώς του επιδόθηκε στα ελληνικά. Επίσης, υπέβαλλε πριν από λίγη ώρα αίτηση αναστολής και αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ όπως λέει ούτε η ίδια δεν γνωρίζει ακόμη το ακριβές περιεχόμενο της απόφασης.

Προς το παρόν, ο Βίνικ εξακολουθεί να νοσηλεύεται φρουρούμενος σε νοσοκομείο της Αθήνας, με προβλήματα υγείας μετά την προηγούμενη απεργία πείνας 88 ημερών που είχε κάνει, από το Νοέμβριο του 2018 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2019.

Ο Βίνικ είχε συλληφθεί στη Χαλκιδική στις 25 Ιουλίου 2017 ενώ έκανε διακοπές με τη σύζυγο και τα δύο παιδιά του. Για την έκδοσή του είχαν κάνει ένα αιτήματα ΗΠΑ, Γαλλία και δύο η Ρωσία. Ο Άρειος Πάγος έχει κρίνει για όλα τα αιτήματα θετικά, με τελευταίο τον Δεκέμβριο του 2018.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Μαρία Καρυστιανού: «Δέχτηκα απειλές εγώ και η οικογένειά μου για την προανακριτική για τα Τέμπη» – Η κατάθεση στο ελληνικό FBI
«Δεν θα κρυφτώ πίσω από το δάχτυλό μου, ξέρω με ποιους τα ‘χω βάλει», τονίζει σε συνέντευξή της η Μαρία Καρυστιανού μετά από καταγγελία στο ελληνικό FBI για απειλές που δέχτηκε η ίδια και η οικογένειά της
Η Μαρία Καρυστιανού
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
37
Ένας 38χρονος κουρέας πνίγηκε στη Χαλκιδική – «Ήταν υγιής και γυμνασμένος, δεν ξέρουμε τι έγινε» λένε οι συγγενείς του
«Είπε στον φίλο του ότι θα έμπαινε να κολυμπήσει γιατί μετά ήθελαν να πάνε για φαγητό και δεν ήθελε να κολυμπήσει μετά με γεμάτο στομάχι» λέει ο αδερφός του άτυχου 38χρονου
Ο 38χρονος που πνίγηκε στη Χαλκιδική 1