Ελλάδα

Στη Σούδα F-15 από Σαουδική Αραβία – Ελληνοϊσραηλινή άσκηση στην περιοχή των ερευνών για φυσικό αέριο

Σε μια σειρά από κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με την Σαουδική Αραβία και το Ισραήλ θα κάνει η πολεμική αεροπορία της Ελλάδας. 

Στην περιοχή της Σούδας κατέφθασαν τα αραβικά F-15  για την κοινή άσκηση ανεφοδιασμού με τα αεροσκάφη της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Η διμερής άσκηση τύπου LIVEX (Live Exercise) «Falcon Eye – 3», μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδος και του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η άσκηση περιλαμβάνει αεροπορικές επιχειρήσεις που θα πραγματοποιηθούν από την αεροπορική βάση της Σούδας στην 115 Πτέρυγα Μάχης.

Την ίδια ώρα η Ελλάδα δέσμευσε μία περιοχή πολύ κοντά στην περιοχή των ερευνών για φυσικό αέριο σε Κρήτη και Πελλοπόνησο όπου θα γίνει η ελληνοϊσραηλινή άσκηση ανεφοδιασμού.

Το Τελ Αβίβ θα στείλει ένα ιπτάμενο τάνκερ και η πολεμική αεροπορία της χώρας μας θα απογειώσει 30 αεροσκάφη για την εν λόγω άσκηση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Πυροβόλησαν και σκότωσαν αδέσποτο σκύλο στην Εύβοια - «Δεν είχε πειράξει ποτέ κανέναν, ήθελε αγάπη και ένα χάδι» λέει κάτοικος
Το περιστατικό έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και κατακραυγή από φιλόζωους και κατοίκους, που ζητούν να εντοπιστεί και να τιμωρηθεί ο δράστης
Εύβοια: Πυροβόλησαν και σκότωσαν αδέσποτο σκύλο – «Δεν είχε πειράξει ποτέ κανέναν, ήθελε αγάπη και ένα χάδι» λέει κάτοικος 5