Ελλάδα

Στην Ελλάδα τα ισραηλινά πυροσβεστικά αεροσκάφη για την κατάσβεση των πυρκαγιών

Στην Αθήνα έφτασαν πυροσβεστικά αεροσκάφη από το Ισραήλ προκειμένου να βοηθήσουν στην κατάσβεση των μεγάλων πυρκαγιών.

«Ήταν μεγάλη τιμή να καλωσορίσω τα ισραηλινά πυροσβεστικά αεροσκάφη και το προσωπικό που θα εργαστούν μαζι με τους Έλληνες ομολόγους τους για την καταπολέμηση των πυρκαγιών στην Ελλάδα. Είμαστε μαζί σε αυτό!» τονίζει σε ανάρτησή του στο Twitter ο πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα Νόαμ Κατς παραθέτοντας φωτογραφίες από την υποδοχή.

Υπενθυμίζεται πως τα δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη από τη Μοίρα Ελάντ έφτασαν στην Αθήνα για να βοηθήσουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών, έπειτα από απόφαση του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου. Η κυβέρνηση του Ισραήλ θα σταθεί στο πλευρό της Ελλάδας καθώς καταπολεμά τις τεράστιες πυρκαγιές και εκτιμά τη συμβολή της στην κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών στο Ισραήλ την τελευταία δεκαετία, διαμήνυσε σε χθεσινό μήνυμά του στο Twitter ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Η βοήθεια περιλαμβάνει δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα τύπου «Airtractor» της εναέριας μοίρας πυρόσβεσης μαζί με μια ομάδα τεσσάρων πιλότων, εξειδικευμένα πληρώματα εδάφους και ειδικών για δασικές πυρκαγιές καθώς και συναφή εξοπλισμό. Τα πυροσβεστικά αεροπλάνα συνοδεύονται από μεταγωγικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ. Η βοήθεια παρέχεται από το υπουργείο Εθνικής Ασφάλειας και την Υπηρεσία Πυρόσβεσης και Διάσωσης του Ισραήλ.

Ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας Itamar Ben Gvir ανέφερε: «Σε συντονισμό με το Γραφείο του Πρωθυπουργού, διέταξα την απογείωση των πυροσβεστικών αεροσκαφών, τα οποία αυτές τις ημέρες είναι προετοιμασμένα για οποιοδήποτε σενάριο. Οι επιχειρήσεις πυρόσβεσης των ομάδων θα συνταχθούν με τις πυροσβεστικές δυνάμεις επί τόπου. Η ταχεία προετοιμασία των ομάδων έγινε δυνατή χάρη στη συνεργασία όλων των εταίρων».

Συνεργάστηκαν στην επιχείρηση βοήθειας: το Γραφείο του Πρωθυπουργού, το Υπουργείο Εθνικής Ασφάλειας, Υπηρεσία Πυρόσβεσης και Διάσωσης του Ισραήλ, η Αεροπορική Μονάδα της Αστυνομίας του Ισραήλ, το υπουργείο Εξωτερικών, οι ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις, ο πρέσβης του Ισραήλ και η ελληνική πρεσβεία.

Σε ανακοίνωσή του, ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Έλι Κοέν, δήλωσε πως η Ελλάδα είναι μια φίλη χώρα που χρειάζεται τη βοήθειά μας και θα κινητοποιήσουμε τα απαραίτητα μέσα για να τη βοηθήσουμε. Σημειώνεται πως ο Έλι Κοέν ήταν ο πρώτος υπουργός Εξωτερικών ξένης χώρας που συνάντησε ο Γιώργος Γεραπετρίτης μετά την ανάληψη του χαρτοφυλακίου του υπουργείου Εξωτερικών. «Κατά την επίσκεψή μου στην Αθήνα πριν από περίπου μια εβδομάδα, διαβεβαίωσα τον συναδέλφό, μου τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών ότι η σχέση της Ελλάδας και του Ισραήλ είναι βαθιά και στρατηγική και αυτή η φιλία μετριέται ακόμα και σε δύσκολες στιγμές όπως τώρα. Το Ισραήλ δεν θα σταθεί με απάθεια. Κατόπιν καθοδήγησης του Γραφείου του Πρωθυπουργού, βρισκόμαστε σε επαφή με το Υπουργείο Εθνικής Ασφάλειας, το Υπουργείο Άμυνας, καθώς και την Αστυνομία του Ισραήλ για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να παράσχουμε βοήθεια με τον ταχύτερο και αποτελεσματικότερο τρόπο για τους Έλληνες» υπογράμμισε ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών.

Ο υπουργός Εξωτερικών Έλι Κοέν έδωσε χθες εντολή σε όλους τους αξιωματούχους του υπουργείου Εξωτερικών, με επικεφαλής τον γενικό διευθυντή του υπουργείου Ρονέν Λέβι (Μαοζ), να παράσχουν οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί στους Έλληνες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Απήγαγαν 20χρονο οδηγό μηχανής στα Γλυκά Νερά - «Με βάζουν στο αμάξι, με πάνε στο βουνό και με πλακώνουν στο ξύλο»
Ένας εκ των 2 συλληφθέντων παραδέχτηκε την ενοχή του και ζήτησε συγγνώμη από τον 20χρονο - «Δεν είχα λεφτά και με απείλησαν κλείνοντας μου για την επόμενη μέρα να τους πάω χρήματα» τονίζει το θύμα
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Βίντεο από τη δράση οπαδών μεγάλης ομάδας – Σωρεία κακουργηματικών πράξεων για τους 13 συλληφθέντες
Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν σε ανακρίτρια ανηλίκων, καθώς ένας εκ των συλληφθέντων είναι ανήλικος, και αναμένεται να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία για να προετοιμάσουν τις απολογίες τους
Κατασχεθέντα αντικείμενα από τη δράση των οπαδών
2
«Ψάχναμε με φακούς, οι γονείς δεν μας άνοιγαν, δεν ξέραμε τι θα αντικρίσουμε» λέει ο αστυνομικός που βρήκε το μωρό στο μπαλκόνι στη Θεσσαλονίκη
«Εισβάλαμε στο σπίτι, το σπίτι δεν είχε ρεύμα, ακολουθήσαμε το κλάμα του παιδιού - Οι γονείς κοιμόντουσαν στο δωμάτιο με άλλα τρία ανήλικα ενώ το παιδί έκλαιγε», λέει ο αστυνομικός
Το μπαλκόνι στο οποίο παράτησαν το μωρό οι γονείς του
17
Επιστρέφουν στην Ελλάδα οι καλλιτέχνες που αποκλείστηκαν στο Ισραήλ - «Πέρασαν πύραυλοι από πάνω μας, είμαστε σε τέσσερα λεωφορεία περίπου 400 Έλληνες»
«Μας έβαλαν σε πούλμαν, δεν ξέρουμε τον προορισμό, στόχος είναι να φτάσουμε στα σύνορα. Μας περιμένουν αεροπορικά αεροσκάφη και boeing», λένε οι Έλληνες καλλιτέχνες για το μακρύ ταξίδι της επιστροφής από τη Μέση Ανατολή
Μανώλης Καραντίνης
1
Ξέσπασε ο Μανιαδάκης στη δίκη για τη Novartis: «Υπήρξε βιομηχανία καταγγελιών εναντίον μου, με διαδοχικές έρευνες – Η καριέρα μου δεν αποκαταστάθηκε ποτέ»
«Μου είπαν ότι θέλουν να καταδικάσουν τη Novartis. Ο Σαράκης μου το είπε και ότι αν καταδικάσουμε την εταιρία θα πάρουμε λεφτά και θα τα φάμε στη Ρωσία»
Δικαστήριο