Ελλάδα

Στις ΗΠΑ ο αρχηγός ΓΕΣ – Οι συζητήσεις με Αμερικανούς αξιωματούχους

Ο αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ), πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής την προηγούμενη εβδομάδα, από τις 18 έως τις 22 Οκτωβρίου.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα Τρίτη (26.10.2021), η επίσκεψη έγινε έπειτα από πρόσκληση του ομολόγου του General James C. McConville. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο αρχηγός ΓΕΣ συναντήθηκε στο Αμερικανικό Πεντάγωνο με τον ομόλογό του, με τον οποίο αντάλλαξε απόψεις σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.ages ipa in

Στη συνάντηση διαπιστώθηκε η κοινή πρόθεση για ακόμη μεγαλύτερη ενδυνάμωση της συνεργασίας των δύο πλευρών, όπως προστίθεται στην ανακοίνωση. Κατά την επίσημη υποδοχή, απονεμήθηκε στον κ. Λαλούση το μετάλλιο Legion of Merit.

ages ipa in

Επίσης, ο αρχηγός ΓΕΣ πραγματοποίησε συνάντηση με τον υπαρχηγό του Αμερικανικού Στρατού General Joseph M. Martin και την υποδιευθύντρια της Διεύθυνσης Αμυντικών Εξαγωγών και Συνεργασίας του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ Elizabeth Wilson. Επιπλέον, επισκέφθηκε την έδρα της Στρατιωτικής Ακαδημίας των ΗΠΑ στο West Point, όπου συναντήθηκε με τον διοικητή της Lieutenant General Darryl A. Williams, ενημερώθηκε για το έργο και την αποστολή της και περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις της.

ages ipa in

Τέλος, ο κ. Λαλούσης επισκέφθηκε την έδρα του TRADOC (Training and Doctrine Command) στο Fort Eustis, όπου συναντήθηκε με την υποδιοικητή Lieutenant General Maria R. Gervais, την έδρα του Futures and Concepts Center επίσης στο Fort Eustis, όπου συναντήθηκε με τον αναπληρωτή διευθυντή Brigadier General Guy M. Jones και την έδρα του Maneuver Center of Excellence στο Fort Benning, όπου συναντήθηκε με τον διοικητή του Major General Patrick J. Donahoe.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η Νάξος, το καλύτερο νησί της Ευρώπης​​​​​​​​​ στα βραβεία του περιοδικού Conde Nast Traveller​​​​​​​​​
Η Νάξος άγγιξε το άριστα, (95,71/100) και ξεχώρισε μεταξύ άλλων 19 δημοφιλών προορισμών από Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Ελλάδα,Γαλλία, Κροατία, την Κύπρο και την Μάλτα
Το νησί της Νάξου
Μπάζωσαν ρέμα στη Χαλκιδική για να ανοίξουν πηγάδι και να ποτίζουν τα χωράφια τους
Ένας 63χρονος και ένας 46χρονος ξερίζωσαν δέντρα για τη διάνοιξη δρόμου που οδηγούσε στο κέντρο ρέματος, όπου ανακατασκεύασαν μεγάλο πηγάδι, διαμέτρου περίπου 15 μέτρων και βάθους τουλάχιστον 20 μέτρων
Το πηγάδι που άνοιξαν δύο άνδρες στη Χαλκιδική μπαζώνοντας ρέμα 2