Ελλάδα

Στον ανακριτή ο 34χρονος Ιρακινός που συνελήφθη ως μέλος του ISIS – Του ασκήθηκε ποινική δίωξη

Ποινική δίωξη για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση ασκήθηκε στον 34χρονο Ιρακινό που συνελήφθη ως μέλος του ISIS.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον ανακριτή ενώ νωρίτερα είχε παρουσιαστεί στον εισαγγελέα, μια ημέρα μετά τη σύλληψή του από τις αρχές.

Στον εισαγγελέα ο 34χρονος Ιρακινός που συνελήφθη ως μέλος του ISIS

Ο 34χρονος συνελήφθη μετά από πληροφορίες ξένης υπηρεσίας πως αναζητείται ένας Ιρακινός ως μέλος του ISIS, με τις αρχές να κινητοποιούνται άμεσα και να εντοπίζεται από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία, σε συνεργασία με την ΕΥΠ, στο κέντρο της Αθήνας.

Ο φερόμενος ως μέλος του ISIS κρατήθηκε στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία, ενώ διενεργήθηκε και έρευνα στο σπίτι όπου διέμενε.

Στο σπίτι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ψηφιακές συσκευές (tablet, κινητά τηλέφωνα, κάρτες κινητής τηλεφωνίας SIM, κ.α.) οι οποίες απεστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακό έλεγχο.

Ποιος είναι ο 34χρονος Ιρακινός

Ο 34χρονος άνδρας ήρθε στην Ελλάδα το 2018 μαζί με τη σύζυγο και τα 4 παιδιά του ενώ έχει κάνει αίτηση ασύλου στη χώρα μας, όμως αυτή έχει απορριφθεί δυο φορές. Να σημειωθεί πως το ένα πόδι του είναι ακρωτηριασμένο και έχει τεχνητό μέλος που του επιτρέπει να περπατάει.

irakinos evelpidon

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Συναγερμός για την εξαφάνιση-μυστήριο 16χρονης στην Πάτρα - Το ραντεβού με «εξηντάρη», η δεύτερη ανήλικη και η έκκληση της οικογένειας
Η ανήλικη δεν έχει δώσει σημείο ζωής από το πρωί της 8ης Ιανουαρίου και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, την ίδια ημέρα έφτασε με ταξί στην Αθήνα
Εξαφάνιση 16χρονης στην Πάτρα
Συνελήφθη ένας 55χρονος άνδρας για την φωτιά σε δύο αποθήκες στο Κορωπί - Στάχτη έγιναν εμπορεύματα και εξοπλισμός
Όπως ισχυρίστηκε ο 55χρονος, πριν φύγει από το σημείο έσβησε την φωτιά, ωστόσο άφησε πίσω του μια εστία χωρίς να το αντιληφθεί, η οποία σιγόκαιγε μέχρι τα ξημερώματα της επόμενης μέρας
Κορωπί