Ελλάδα

Στον ανακριτή ο Δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου για τη φωτιά στο Μάτι

Τετ-α-τετ με τον 6ο τακτικό ανακριτή αναμένεται να βρεθεί σήμερα  ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου, Ευάγγελος Μπουρνούς προκειμένου να απολογηθεί στο πλαίσιο της κυρίας ανάκρισης για την υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, τον Ιούλιο του 2018.

Ο κ. Μπουρνούς περιλαμβάνεται στη λίστα των 20 κατηγορουμένων στην υπόθεση και πρόκειται να δώσει εξηγήσεις για τα αδικήματα που του αποδίδονται σε βαθμό πλημμελήματος.

Ελεύθερος με 20.000 ευρώ ο Ηλίας Ψινάκης

Η απολογία του δημάρχου Ραφήνας-Πικερμίου έρχεται μετά από εκείνη του πρώην δημάρχου Μαραθώνα, Ηλία Ψινάκη οποίος αφέθηκε ελεύθερος με 20.000 ευρώ εγγύηση.

Μεταξύ των κατηγορουμένων στην υπόθεση είναι στελέχη της Αυτοδιοίκησης, της Πολιτικής Προστασίας, της ΕΛ.ΑΣ και της Πυροσβεστικής που αντιμετωπίζουν κατηγορίες, κατά περίπτωση, για εμπρησμό από αμέλεια, ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και διά παραλείψεως και σωματικές βλάβες κατά συρροή, δια παραλείψεως και από αμέλεια από υπόχρεους και μη.

Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει η απολογία της πρώην περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου.

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Αύγουστο, για δεύτερη φορά, απορρίφθηκε  από τον αρμόδιο εισαγγελέα αίτημα του ανακριτή για άσκηση συμπληρωματικής ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος αξιωματικών της Πυροσβεστικής και άλλων προσώπων, που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση, με το σκεπτικό ότι δεν προέκυψαν νέα στοιχεία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Νεκρός από ανακοπή 46χρονος στο Ναύπλιο μετά από τσίμπημα μέλισσας - Του προκάλεσε αλλεργικό σοκ
Παρά τις προσπάθειες των γιατρών στο νοσοκομείο, δεν κατάφεραν να τον κρατήσουν στη ζωή, με τον 46χρονο να αφήνει την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο από ανακοπή καρδιάς.  
Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ
Προφυλακιστέος ο αστυνομικός για το τροχαίο στη Βουλή με θύμα τον 63χρονο
Ο 43χρονος οδηγός αστυνομικός, πέρασε με κόκκινο, κινήθηκε στο αντίθετο ρεύμα, συγκρούστηκε μετωπικά με την μοτοσυκλέτα του 63χρονου, με αποτέλεσμα να τον παρασύρει και να τον τραυματίσει θανάσιμα
Τροχαίο δυστύχημα 19