Ελλάδα

Στον Εισαγγελέα το μέλος των Πυρήνων της Φωτιάς και οι άλλοι τρεις συλληφθέντες – Ποιοι είναι οι ΟΥΚάδες που πιάστηκαν με εκρηκτικά

Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων έφτασαν στις 10.30 το πρωί του Σαββάτου οι τέσσερις συλληφθέντες ανάμεσά τους και το πρώην ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης Πυρήνες της Φωτιάς

Οι συλληφθέντες κάτω από ισχυρή αστυνομική δύναμη πέρασαν γρήγορα την είσοδο των δικαστηρίων μέσα στα αυτοκίνητα  προκειμένου να πάνε στο γραφείο του εισαγγελέα. 

Ανάμεσα στους τέσσερις συλληφθέντες βρίσκονται και δύο υπαξιωματικοί των ΟΥΚ, ένας αρχικελευστής και ένας  κελευστής, ενώ το άλλο άτομο στο οποίο πέρασαν χειροπέδες εργάζεται ως πορτιέρης σε μεγάλο κλαμπ της Αθήνας. Οι ΟΥΚάδες είναι περίπου 35 χρονών και δεν υπηρετούν σε μάχιμες θέσεις, ενώ τα εκρηκτικά που βρέθηκαν στην κατοχή τους σύμφωνα με τις έρευνες που έχουν γίνει δεν έχουν παρθεί από την υπηρεσία τους. Και αυτό γιατί οι μονάδες των υποβρύχιων καταστροφών δεν χρησιμοποιούν τέτοιου είδους εκρηκτικά που είχαν στην κατοχή τους οι συλληφθέντες. 

Οι συλλήψεις έγιναν κατά την διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης σε Αθήνα, Πειραιά και Πέραμα το μεσημέρι της Παρασκευής και κατασχέθηκαν όπλα, εκρηκτικά και άλλα αντικείμενα, πρόσφορα για χρήση σε εγκληματικές ενέργειες.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το πρώην ηγετικό στέλεχος των Πυρήνων της Φωτιάς από την εποχή που ήταν στις φυλακές Κορυδαλλού διατηρούσε επαφές με άτομα από την Greek Mafia. Μάλιστα όταν αποφυλακίστηκε φέρεται να είχε αναπτύξει επαγγελματικές σχέσεις μαζί τους.

 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε στενές σχέσεις με ένα άτομο της Greek Mafia που είχε δολοφονηθεί και ο ίδιος μετά από αυτό το γεγονός φοβόταν για τη ζωή του.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενοι μέλη οργανώσεων που συμμετέχουν στο αντάρτικο πόλης και είχαν απασχολήσει τις αρχές να έχουν σχέσεις με άτομα του ποινικού χώρου. Ίσως έτσι ανοίξει ο δρόμος και για άλλες συλλήψεις.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Με τρακτέρ οι αγρότες έξω από το γραφείο του Κώστα Τσιάρα στην Καρδίτσα - Ένταση με τους αστυνομικούς
Οι αγρότες ζητούν την άμεση απομάκρυνσή της και προειδοποιούν ότι, σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθεί το αίτημά τους, θα φέρουν περισσότερα τρακτέρ στο σημείο, ενισχύοντας την κινητοποίηση
Καρδίτσα: Με τρακτέρ οι αγρότες έξω από το γραφείο του Κώστα Τσιάρα – Ένταση με τους αστυνομικούς
7
Μετρό Θεσσαλονίκης: Άνοιξε από σήμερα η βασική γραμμή – Το ωράριο για την εορταστική περίοδο
Η λειτουργία θα πραγματοποιείται με πλήρες ωράριο κατά την εορταστική περίοδο, ενώ οι δοκιμές του συστήματος θα συνεχιστούν παράλληλα με την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού
Το Μετρό Θεσσαλονίκης