Ελλάδα

Σχέδιο για την πώληση του Ερρίκος Ντυνάν

Παραδίδοντας το σχέδιο της τροπολογίας στους βουλευτές ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι "με σφοδρό τρόπο οδηγείται σε κλείσιμο το νοσοκομείο".

Πρόταση για την “άρση του αδιεξόδου με το νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν” έκανε απόψε ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος παραδίδοντας στους βουλευτές-μέλη της επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, σχέδιο τροπολογίας που ανοίγει το δρόμο για την πώληση του νοσοκομείου.

“Έχω την υποχρέωση να άρω το αδιέξοδο με το Ερρίκος Ντυνάν”, είπε ο υπουργός, δηλώνοντας ότι περιμένει τις προτάσεις των βουλευτών. Ο κ. Λοβέρδος υπενθύμισε ότι η Ολομέλεια του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους αποφάνθηκε ότι δεν είναι νόμιμη ενδεχόμενη σύμπραξη με το ΓΑΙΑ, για να προσθέσει ότι “οι συνεργασίες που φαντάστηκε ο κύριος Μαρτίνης δεν μπορούν να υπάρξουν”.

Με το σχέδιο της τροπολογίας ορίζεται ότι “το Κοινωφελές Ίδρυμα Ερρίκος Ντυνάν μπορεί για την εξυπηρέτηση των αναγκών του να πωλεί, μισθώνει, προβαίνει σε χρηματοδοτική μίσθωση και εκμεταλλεύεται, εν γένει τα περιουσιακά του στοιχεία, συμπεριλαμβανομένου και του Νοσηλευτικού Ιδρύματος ως ομάδας περιουσίας”. Στην περίπτωση πώλησης ή εκμίσθωσης του Νοσηλευτικού Ιδρύματος θα απαιτείται αυξημένη πλειοψηφία 2/3 των παρόντων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου. Ορίζεται επιπλέον ότι το Κοινωφελές Ίδρυμα Ερρίκος Ντυνάν μπορεί να ιδρύει εταιρείες, με σκοπό που συνάδει με τους σκοπούς του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ερρίκος Ντυνάν.

Με την παρούσα τροπολογία, όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, “επιλύονται τα νομικής φύσεως ζητήματα, τα οποία προέκυψαν κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα αναφορικά με το Κοινωφελές Ίδρυμα Ερρίκος Ντυνάν. Συγκεκριμένα αποσαφηνίζεται η δυνατότητα να διαχειρίζεται περιουσιακά του στοιχεία, σύμφωνα με τις ανάγκες του, προκειμένου να βελτιστοποιήσει τις δυνατότητες που παρουσιάζονται για την εξυπηρέτηση των σκοπών του. Κατά τον τρόπο αυτό εξαλείφεται κάθε διχογνωμία και πιθανή εστία αντιπαράθεσης αναφορικά με τα περιουσιακά στοιχεία του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ερρίκος Ντυνάν”.

Παραδίδοντας το σχέδιο της τροπολογίας στους βουλευτές ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι “με σφοδρό τρόπο οδηγείται σε κλείσιμο το νοσοκομείο”. “Τα δεδομένα δεν είναι καθόλου ευχάριστα και η μόνη λύση είναι να προτείνω την τροπολογία που θα δίνει τη δυνατότητα πώλησης του νοσοκομείου γιατί η ιδέα να το αγοράσει το ΕΣΥ είναι ανεφάρμοστη επειδή δεν έχουμε δεκάρα τσακιστή”, είπε ο υπουργός και κάλεσε τον κάθε βουλευτή να πει τις απόψεις του, όπως εκείνος βούλεται.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καταβλήθηκαν αποζημιώσεις σε 13 πληγέντες από την πυρκαγιά στο Κρυονέρι που ξέσπασε τον Ιουλίου - Δόθηκαν 42.690 ευρώ
Το ποσό αφορά οικονομική ενίσχυση για την αποκατάσταση της οικοσκευής και περιλαμβάνει και το επίδομα των 600 ευρώ (ανά δικαιούχο) για τις πρώτες ανάγκες
Γυναίκα
Ειρήνη Μουρτζούκου: Ψυχρή και αδυνατισμένη περνά τις ημέρες της στη φυλακή – «Θα υποδείξει άτομο για τον θάνατο του Παναγιωτάκη»
Η 25χρονη παιδοκτόνος επιμένει πως δεν εμπλέκεται στον θάνατο του μικρού Παναγιωτάκη - «Το επόμενο διάστημα θα σημειωθούν εξελίξεις», είπε ο δικηγόρος της
Ειρήνη Μουρτζούκου