Ελλάδα

Σχολεία: Θα ανοίξουν κανονικά μετά τις γιορτές – Τι λέει η υφυπουργός Παιδείας στο Live News

Ο κορονοϊός, η γρίπη και άλλες ιώσεις βρίσκονται σε έξαρση με αποτέλεσμα αρκετοί ειδικοί να έχουν ζητήσει τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά μετά τις γιορτές.

Μάλιστα τονίζουν πως αν ανοίξουν κανονικά τα σχολεία θα εκτιναχθούν τα κρούσματα και ζητούν παράταση των σχολικών διακοπών για τους μαθητές.

«Δεν υπάρχει εισήγηση για κλείσιμο σχολείων»

Μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, σημείωσε ότι η επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας δεν έχει εισηγηθεί το κλείσιμο των σχολείων.

«Τα σχολεία πρέπει να είναι ανοιχτά, Σε εξαιρετικές περιπτώσεις κλείνουν ή λειτουργούν υπό κανόνες, όπως ήταν ο Covid-19. Όταν ακούει κανείς τους επιστήμονες, δημιουργείται ανησυχία και ευλόγως. Να ξέρουν όμως οι γονείς ότι το υπουργείο Παιδείας συνεργάζεται θεσμικά και άριστα με το υπουργείο Υγείας.

«Όταν το υπουργείο Υγείας με απόφαση της επιτροπής των ειδικών, δεν εισηγείται κλείσιμο σχολείων ή λήψη περαιτέρω μέτρων, δεν υπάρχει κίνδυνος ιδιαίτερης ανησυχίας, χωρίς αυτό να μειώνει τη σημασία άλλων επιστημονικών απόψεων».

Σύμφωνα με την υφυπουργό, τα παιδιά που θα επιστρέψουν στα σχολεία τους, την περίοδο των εορτών δεν ήταν απομονωμένα στα σπίτια τους, συνεπώς η επιστροφή τους στα θρανία, «σε ένα περιβάλλον που παραμένουν οι οδηγίες όπως καθαριότητα, καλός εξαερισμός», δεν χρειάζεται να προκαλεί ανησυχία.

«Δεν υπάρχει κίνδυνος από την επιστροφή στα θρανία, ούτε ιδιαίτερη ανησυχία από ό,τι λένε οι ειδικοί», σημείωσε η υφυπουργός, αναφέροντας ότι τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά στην ώρα τους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Βελτιωμένη η εικόνα της φωτιάς στην Ιεράπετρα παρά τις διάσπαρτες εστίες - 9 μποφόρ οι ριπές των ανέμων, απομακρύνθηκαν 5.000 τουρίστες
Δύσκολες οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες στην περιοχή μέχρι το πρωί της Παρασκευής - Μεγάλες ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις - Τεράστιες δυνάμεις της πυροσβεστικής στην Ιεράπετρα
Πυροσβέστες κατά τη διάρκεια κατάσβεσης της φωτιάς στην Ιεράπετρα
Ανανεώθηκε πριν 35 λεπτά
Τραγελαφικές ιστορίες στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ: Πτέρυγα μάχης έγινε ελαιώνας, η λίμνη Κάρλα χωράφι και περιοχές Natura βοσκοτόπια
Οι καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τα τελευταία 24ωρα σε σχέση το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ ξεπερνούν κάθε φαντασία, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα»
Βοσκοτόπια 11
Σε ρυθμούς καύσωνα από την Κυριακή - Στους 42°C θα σκαρφαλώσει ο υδράργυρος την επόμενη εβδομάδα
Η πιο δύσκολη μέρα θα είναι η Τετάρτη με τη θερμοκρασία να σκαρφαλώνει πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ σε κάποιες περιοχές όπως στη Χαλκίδα θα αγγίξει τους 42 βαθμούς Κελσίου
Άνθρωποι στην παραλία