Ελλάδα

Σχολεία – Θεοδώρα Ψαλτοπούλου: Εύκολο να κολλήσει μετάλλαξη Όμικρον πάνω από το 50% της τάξης

Πολύ πιθανό είναι το ενδεχόμενο να αλλάξει το πρωτόκολλο για τα σχολεία μετά το άνοιγμά τους, όπως ανέφερε η Παθολόγος και Καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου.

Όπως είπε η κ. Ψαλτοπούλου μιλώντας στον ΣΚΑΪ, με τη μετάλλαξη Όμικρον μπορεί πιο εύκολα να κολλήσει το 50% της τάξης, ενώ σημείωσε ότι θα πρέπει να υπάρξει και μια ευελιξία σχετικά με το θέμα των απουσιών.

Σε ερώτηση για το αν είναι πιθανό να κλείσουν τα σχολεία μερικές μέρες αφού ανοίξουν, ανέφερε πως αυτό που είναι πιθανό, είναι το να αλλάξει το πρωτόκολλο.

Τόνισε μάλιστα πως σε χώρες της Ευρώπης και τις ΗΠΑ ότι ανοίγουν τα σχολεία, ωστόσο τα πρωτόκολλα αλλάζουν από χώρα σε χώρα.

«Είμαι σίγουρη ότι θα κάνουμε το μέγιστο. Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι 100%. Ο στόχος όλων των χωρών πανευρωπαϊκά είναι να ανοίξουν τα σχολεία», είπε η κ. Ψαλτοπούλου.

«Είμαστε στον άγνωστο Χ με την πανδημία οι επιστήμονες δεν μπορούν να δώσουν σαφείς απαντήσει ακόμα», είπε τέλος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντία Δημογλίδου για τα επεισόδια στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας: Κάποιοι ήθελαν να δουν εικόνες να ανοίγουν το κεφάλι του υπουργού, τραυματίστηκαν αστυνομικοί
«Ήθελαν να επιτεθούν στον υπουργό και να μην του επιτρέψουν την είσοδο στο νοσοκομείο, η αστυνομία είναι εκεί για να προστατεύσει κάθε άνθρωπο»
Επεισόδια στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας
Στο «μικροσκόπιο» και άλλα πρόσωπα για την έκρηξη στη Βιολάντα - Ο ιδιοκτήτης ισχυρίστηκε πως έμαθε με καθυστέρηση για την οσμή
Υποστήριξε πως δεν γνώριζε τον κίνδυνο και άφηνε τα παιδιά του να παίζουν στον χώρο - Στις φυλακές των Τρικάλων μεταφέρθηκε μετά την απολογία του - Τα έγγραφα ντοκουμέντα που τον «καίνε»
Εργοστάσιο