Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Σχολεία: Τουλάχιστον 10 κρούσματα κορονοϊού στο 1ο Λύκειο Πεύκης! Τι καταγγέλλει γονέας στο newsit.gr

Σχολεία: Τουλάχιστον 10 κρούσματα κορονοϊού στο 1ο Λύκειο Πεύκης! Τι καταγγέλλει γονέας στο newsit.gr
Φωτογραφία Αρχείου

Μπορεί εξαιτίας της εξάπλωσης του κορονοϊού στη χώρα μας να μεγαλώνει καθημερινά η λίστα με τα τμήματα και τα σχολεία που κλείνουν εξαιτίας επιβεβαιωμένων κρουσμάτων (349 αυτή την ώρα) σε μαθητές και καθηγητές, ωστόσο στο στάδιο της ιχνηλάτησης εξακολουθούν να γίνονται λάθη και παραλείψεις.

Όπως καταγγέλλει στο newsit.gr γονέας μαθητή της Β΄Λυκείου από το 1ο Λύκειο Πεύκης, τμήματα του οποίου αυτή την ώρα βρίσκονται σε αναστολή εξαιτίας κρουσμάτων κορονοϊού, τουλάχιστον 10 παιδιά έχουν νοσήσει την ώρα που από την διεύθυνση του σχολείου δεν υπάρχει καμία ενημέρωση.

“Δεν ενημέρωσε κανείς ότι πρέπει να κάνουν τεστ”

Πήγα το παιδί μου να κάνει τεστ σε μικροβιολογικό εργαστήριο της περιοχής γιατί βρέθηκε να είναι στενή επαφή ενός θετικού κρούσματος από το ίδιο σχολείο και εκεί έμαθα πως τουλάχιστον 10 παιδιά έχουν βρεθεί θετικά στον κορονοϊό από την Β’ Λυκείου. Δυστυχώς το πρόβλημα είναι ακόμα μεγαλύτερο γιατί αυτή την ώρα είναι σε αναστολή τα τμήματα Β1 και Β2, ενώ έκλεισε και η Β θετική κατεύθυνση. Στην τάξη αυτή υπάρχουν μαθητές απ όλα τα τμήματα της Β Λυκείου που σημαίνει ότι τα παιδιά αυτά μπορεί να μην κάνουν τα μαθήματα κατεύθυνσης όμως εξακολουθούν και πηγαίνουν στις τάξεις τους Β3, Β4 όταν κανένας δεν τα ενημέρωσε πως πρέπει να κάνουν τεστ”.

Σύμφωνα με τον γονέα τα προβλήματα με τον κορονοϊό στο σχολείο ξεκίνησαν από την περίοδο των καταλήψεων “Δυστυχώς από τέλος Σεπτεμβρίου μέχρι και αρχές Οκτωβρίου το σχολείο τελούσε υπό κατάληψη. Τα παιδιά φυσικά και δεν τηρούσαν τα μέτρα αποφυγής εξάπλωσης του ιού με αποτέλεσμα να βρεθεί στην κατάληψη ασυμπτωματικό άτομο που κώλυσε όπως όλα δείχνουν σταδιακά και τα υπόλοιπα παιδιά”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις