Ελλάδα

Συγνώμη ζητούν οι συνδικαλιστές αστυνομικοί για τη συμπεριφορά των συναδέλφων τους

Συγνώμη από τους πολίτες ζήτησε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, για τη στάση συναδέλφων του στα χθεσινά επεισόδια.

«Ζητάω συγνώμη από τους πολίτες. Είναι ντροπή», τόνισε ο κ. Φωτόπουλος μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό,  ενώ ερωτηθείς αν οι άνδρες των ΜΑΤ είχαν πολιτικές εντολές να επιτεθούν στους πολίτες, απάντησε πως δεν μπορεί να δεχθεί πως οι αστυνομικοί λειτουργούν αυτοβούλως. «Αν είναι έτσι, τότε είμαστε άτακτο σώμα και κάποιος πρέπει να μας βάλει σε τάξη», παρατήρησε για να προσθέσει στη συνέχεια: «Αν αυτό λέγεται δημοκρατία και ομαλή λειτουργία και ενδεδειγμένος τρόπος λειτουργίας της αστυνομίας, βροντοφωνάζω “όχι”». «Ντροπή, ντροπή, ντροπή», τόνισε και ζήτησε να γίνει ενδελεχής έρευνα και να μην μείνει τίποτε κρυφό.

Καταλήγοντας ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ άφησε αιχμές για την πολιτική ηγεσία, η οποία όπως ανέφερε, καλεί την Αστυνομία να αντιμετωπίσει προβλήματα πολιτικά που χρειάζονται άλλες παρεμβάσεις, παρά να βρίσκεται δίπλα στον πολίτη.

Όπως δήλωσε στο Newsit o αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, Νίκος Καραδήμας “χθες έχω την αίσθηση ότι η αστυνομία δεν κράτησε ούτε τα προσχήματα, τουλάχιστον σε επιχειρησιακο επίπεδο. Υπήρχε συντονιστικό κέντρο, υπήρχε κέντρο επιχειρήσεων που από ότι διαπιστώσαμε και εμείς η εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων που έγινε ήταν κατ΄εντολή. Δεν αποφάσιζε ο κάθε αστυνομικός που υπηρετεί στα ΜΑΤ τη χρήση μόνος του”.

Στο ερώτημα εάν η άνωθεν εντολή ήταν “ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ” ο κύριος Καραδήμας απάντησε “σας το είπα ξεκάθαρα. Κάνοντας εκτεταμένη χρήση χημικών, αυτο φαίνεται. Επίσης ούτε πολλές συλλήψεις είχαμε. Σε κάθε περίπτωση όταν βλεπεις κουκουλοφόρο με ρόπαλο πας και τον συλλαμβάνεις. Δεν κάνεις μάχη εκ του συστάδην”.

Ακούστε τι δήλωσε στο NewsIt o αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, Νίκος Καραδήμας:

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
 

Κοινή γραμμή από Παπουτσή – ΕΛ.ΑΣ. και κουκουλοφόρους – “Κινδύνευαν και τους έσωσαν”

Tα χημικά της ΕΛ.ΑΣ. μπορούν να οδηγήσουν ακόμη και σε θάνατο!

Νέο ραντεβού απόψε στην πλατεία! ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ και Αγανακτισμένοι



 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σε τρία «κύματα» ο σεισμός των 6,1 Ρίχτερ νότια της Κάσου και της Καρπάθου – Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι
«Τέτοιοι σεισμοί γίνονται εφάπαξ», είπε ανέφερε ο Ευθύμης Λέκκας - Ηχησε το 112 το οποίο έδινε προειδοποίηση για τσουνάμι, και το οποίο καλούσε τους κατοίκους να απομακρυνθούν από τις ακτές
Σεισμός ανοιχτά της Κάσου
Σεισμός 6,1 Ρίχτερ νότια από την Κάσο και την Κάρπαθο - Μήνυμα από το 112 για πιθανό τσουνάμι
Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε όλη την Κρήτη, τη Ρόδο και την Κω - Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές - Καθησυχαστικός ο Ευθύμιος Λέκκας - Μετασεισμός 3,4 Ρίχτερ
Ο χάρτης του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες