Ελλάδα

Συλλαλητήρια για τη Μακεδονία: Στο… “πόδι” 24 πόλεις σε όλη την Ελλάδα

Στις 19:30 έχει οριστεί η ώρα που θα γίνουν τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία σε 24 πόλεις όλης της Ελλάδας σήμερα (06.06.2018). Επίκεντρο θα είναι η Πέλλα.

Τα συλλαλητήρια διοργανώνει η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας. Βασικό αίτημα να μην υπάρχει ο όρος «Μακεδονία» στη σύνθετη ονομασία της ΠΓΔΜ που θα συμφωνηθεί ανάμεσα στην Αθήνα και τα Σκόπια.

Αν και αρχικά η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας είχε ανακοινώσει ότι τα συλλαλητήρια θα γίνουν σε 13 πόλεις, τελικά ο αριθμός των πόλεων που θα συμμετάσχουν ξεπέρασε τις 20.

Που θα γίνουν συλλαλητήρια για τη Μακεδονία

Επίκεντρο των συγκεντρώσεων για τη Μακεδονία θα είναι η Πέλλα. Συλλαλητήρια, όμως, θα γίνουν σε πολλές πόλεις της χώρας, εκτός από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Συγκεντρώσεις θα γίνουν σε:

Καβάλα
Δράμα
Σέρρες
Κιλκίς
Πολύκαστρο
Λαγκαδά
Νέα Μουδανιά
Πέλλα
Έδεσσα
Βέροια
Κατερίνη
Φλώρινα
Πτολεμαΐδα
Καστοριά
Σιάτιστα
Λάρισα
Βόλο
Ιωάννινα
Θήβα
Χαλκίδα
Χανιά
Κέρκυρα
Ρόδο
Κω.

Ήδη, δεκάδες λεωφορεία έχουν ναυλωθεί από πόλις και χωριά της Μακεδονία για να μεταφέρουν πολίτες που θέλουν να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια.

«Δεν υπάρχει χώρος για ακραίους»

Τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία έχουν “αγκαλιάσει” πολλοί Μητροπολίτες και δήμοι. Η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει πως στις συγκεντρώσεις δεν υπάρχει χώρος για ακραίες φωνές.

«Στο βήμα των εκδηλώσεων θα βρεθούν και θα μιλήσουν οι Δήμαρχοι των πόλεων, οι οικείοι Μητροπολίτες και οι ομιλητές που ορίστηκαν από την Επιτροπή Αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας», αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Στην οποία, επίσης, τονίζεται ότι στις εξέδρες των κινητοποιήσεων δεν έχουν θέση τα κόμματα γιατί «μιλάει ο λαός».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Κρύο, βροχές ακόμα και χιόνια στα ορεινά φέρνει ο Απρίλιος» λέει ο Κολυδάς - Θερμοκρασίες σε ελεύθερη πτώση την επόμενη εβδομάδα
Ο γνωστός μετεωρολόγος, Θοδωρής Κολυδάς, έκανε μια ανάρτηση για τον καιρό των επόμενων ημερών σημειώνοντας πως: «Από σήμερα το βράδυ και από τα δυτικά, ο καιρός θα αρχίσει να χαλάει σταδιακά»
Βασίλης Παπαδόπουλος
25η Μαρτίου: Αποκλείστηκαν στη Γαύδο οι 21 μαθητές από τη Βούλα που παρέλασαν στο ακριτικό νησί
Ενώ ο καιρός δεν είναι τόσο απαγορευτικός, οι ίδιοι έχουν αποκλειστεί στη Γαύδο και κανείς δεν τους έχει απαντήσει υπεύθυνα για το πότε θα είναι σε θέση να αναχωρήσουν αναφέρει ο πρόεδρος του ΔΣ του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων
25η Μαρτίου: Αποκλείστηκαν στη Γαύδο οι 21 μαθητές από τη Βούλα που παρέλασαν στο ακριτικό νησί