Ελλάδα

Σύμφωνοι οι φαρμακοποιοί με τη δήλωση Κουρουμπλή για το ωράριο λειτουργίας

Απόλυτα σύμφωνους βρίσκει τους φαρμακοποιούς η δήλωση του υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, ότι το σημερινό ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων έχει αποτύχει και θα εξετασθεί η επαναφορά του παλαιού με τις εφημερίες.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, σημειώνει ότι βασικός γνώμονας του πλαισίου λειτουργίας πρέπει να είναι η άμεση και απρόσκοπτη προσβασιμότητα των ασθενών στο φάρμακό τους και για τον λόγο αυτό είναι ανάγκη να συνεχίσουν να υπάρχουν τα φαρμακεία της γειτονιάς, καθώς και η ίση μεταχείριση των φαρμακοποιών στο θέμα του ωραρίου λειτουργίας.

Σήμερα, ισχύει το διευρυμένο ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων, όπου σύμφωνα με το νόμο όλα τα φαρμακεία μπορούν να λειτουργούν κατά τις απογευματινές ώρες από Δευτέρα έως Παρασκευή, καθώς και το Σάββατο και η τήρηση τυχόν διευρυμένου ωραρίου γίνεται ελεύθερα από τον εκάστοτε αδειούχο φαρμακοποιό και δεν είναι υποχρεωτικό να δηλωθεί εκ των προτέρων στους οικείους φαρμακευτικούς συλλόγους και στον αρμόδιο περιφερειάρχη.

Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κωνσταντίνος Λουράντος έχει κατ’ επανάληψη μιλήσει για «απορρύθμιση της αγοράς φαρμάκου», ενώ τελευταία κατήγγειλε ότι τις ημέρες του Πάσχα δημιουργήθηκε μια «χαώδης» κατάσταση, καθώς τα μεγάλα φαρμακεία λειτούργησαν μόνο τις ώρες αιχμής και τα μικρά φαρμακεία που διανυκτέρευσαν έμειναν με αδιάθετο το εμπόρευμα που είχαν αγοράσει.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καιρός αύριο: Συνεχίζεται το «μικρό καλοκαιράκι» με τη θερμοκρασία έως τους 31 βαθμούς – Αναλυτική πρόγνωση
Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και τις πρωινές ώρες τοπικά στο Αιγαίο έως 5 μποφόρ
Ζέστη στην Αθήνα 1
Άνδρας χτύπησε και απείλησε την σύζυγό του στο Πήλιο - «Μέχρι να γυρίσω να έχεις σκάψει τον λάκκο σου» της είπε
Η κόρη του ζευγαριού βέβαια ισχυρίστηκε ότι ο πατέρας της δεν έχει υπάρξει ποτέ βίαιος, αποδίδοντας τις καταγγελίες στην ψυχική κατάσταση της μητέρας της
Κορίτσι