Ελλάδα

Σύμβουλος ασφαλείας Πρωθυπουργού σε ΣΚΑΪ για Τουρκία: Έχουμε έτοιμες τις αντιδράσεις μας για όλα τα σενάρια

Έχουμε έτοιμες τις αντιδράσεις μας για όλα τα σενάρια δήλωσε ο Σύμβουλος ασφαλείας του Πρωθυπουργού, Αντιναύαρχος Αλέξανδρος Διακόπουλος, σημειώνοντας πως η Ελλάδα θα φροντίσει ώστε να μην χρειαστεί να παραβιάσει η Τουρκία κυριαρχικό μας δικαίωμα στην βάση του τουρκολιβυκού μνημονίου.

Αναφορικά με το αν υπάρξει από την μεριά μας κάποια αντίδραση, ο ίδιος -μιλώντας στον ΣΚΑΪ- σημειώνει πως ζούμε με την Τουρκία 50 χρόνια τώρα σε μια ενδιάμεση κατάσταση αυτό που λεγόταν στο παρελθόν μη πόλεμος ή και ψυχρή ειρήνη, άλλοτε με καλύτερες και άλλοτε με χειρότερες σχέσεις. «Δεν νομίζω ότι θα χρειαστεί να υπάρξει αντίδραση ή θερμό επεισόδιο όμως η Ελλάδα δεν θα ανεχτεί παραβίαση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων στην βάση ενός παράνομου μνημονίου».

Εξηγώντας τον ρόλο του αναφέρει πως δεν υπήρχε στην Ελλάδα παλαιότερα, αλλά είναι ένας θεσμός που υπάρχει σε πολλές χώρες. Λειτουργεί σαν επιτελικό όργανο του προέδρου από το οποίο ο Πρόεδρος περνάει την πολιτική ασφάλειας προς την δημόσια διοίκηση και τα υπουργεία αλλά και σαν συντονιστικό μεταξύ των υπουργείων και των υπηρεσιών που άπτονται της ασφάλειας.

click4more: Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Όποιος πατήσει έδαφός μας, πρώτα θα τον κάψουμε, μετά θα δούμε ποιος είναι

Σχετικά με την δήλωση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, ο κ. Διακόπουλος ανέφερε πως αυτό που είπε δεν είναι έξω από το πλαίσιο της αποστολής του, απλά η εκφορά του λόγου είναι θέμα και προσωπικού στυλ. “Σε αυτή την δήλωση ήταν πολύ σαφές το μήνυμα του αρχηγού”. Υπενθυμίζεται πως ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ μιλώντας την Παρασκευή με δημοσιογράφους, είχε αναφέρει πως «Όποιος πατήσει τα πόδια του στο έδαφός μας, πρώτα θα τον κάψουμε και μετά θα ρωτήσουμε ποιος είναι».

Αναφορικά με τις δηλώσεις Τσαβούσογλου πως κάποια νησιά έχουν περισσότερη υφαλοκρηπίδα και άλλα λιγότερη υπογραμμίζει πως δεν τις «διαβάζει» σαν προαναγγελία για έρευνες εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας στο επόμενο διάστημα, αλλά σύμφωνα με τον ίδιο θέτει τις βάσεις ενός διαλόγου.

Πηγή: skai.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Μεγάλη Τετάρτη σήμερα: Η ακολουθία του Νιπτήρος και το Ευχέλαιο – Το τελετουργικό της ημέρας
Το Ιερό Ευχέλαιο και η Ακολουθία του Νιπτήρος σκιαγραφούν το βαθύτερο νόημα της Μεγάλης Τετάρτης, εκεί όπου η θεραπεία της ψυχής συναντά την έμπρακτη ταπείνωση και την εσωτερική κάθαρση
Πηγή φωτό: iStock
Άγιο Φως: Στα Ιεροσόλυμα το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου η ελληνική αποστολή, xωρίς πιστούς η τελετή αφής
Υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας η παραλαβή του από τον Ναό της Αναστάσεως, με περιορισμούς στην πρόσβαση στην παλιά πόλη και εναλλακτικά σχέδια μεταφοράς από το ΥΠΕΞ και την ΠΑ
Η τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στην Ιερουσαλήμ (Φωτογραφία αρχείου
5