Σάββατο, 27 Απρ.
22oC Αθήνα

Συνελήφθη 20χρονο μέλος συμμορίας που λήστευε πεζούς σε Νέα Σμύρνη και Καλλιθέα

Συνελήφθη 20χρονο μέλος συμμορίας που λήστευε πεζούς σε Νέα Σμύρνη και Καλλιθέα
Φωτογραφία: Eurokinissi

Συνελήφθη το βράδυ της Κυριακής (10.12.2023), από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης ένας 20χρονος που ήταν μέλος συμμορίας που λήστευε πεζούς στην Καλλιθέα και τη Νέα Σμύρνη, ενώ αναζητούνται οι συνεργοί του.

Ύστερα από κλήση στην Άμεση Δράση για ληστεία με την απειλή μαχαιριού σε βάρος 19χρονου σε δρόμο της Νέας Σμύρνης, πραγματοποιήθηκαν αναζητήσεις και εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς ο 20χρονος, μέλος της συμμορίας.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, ο 20χρονος, με γροθιές και λακτίσματα αντιστάθηκε σθεναρά στη σύλληψη του, ωστόσο ακινητοποιήθηκε και οδηγήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Νέας Σμύρνης, όπου ταυτοποιήθηκε ως ένας εκ των δραστών της παραπάνω αξιόποινης πράξης.

Όπως προέκυψε από την προανακριτική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Νέας Σμύρνης, οι κατηγορούμενοι, τουλάχιστον από τον Νοέμβριο του 2023, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε ομάδα με σκοπό τη διάπραξη ληστειών και κλοπών στις περιοχές της Καλλιθέας και της Νέας Σμύρνης.

Ειδικότερα, ως προς τον τρόπο δράσης τους, οι κατηγορούμενοι, κινούμενοι με μοτοσικλέτες, τις οποίες είχαν κλέψει νωρίτερα, με την απειλή μαχαιριού άρπαζαν από νεαρά άτομα χρηματικά ποσά και προσωπικά τους αντικείμενα.

Από τη -μέχρι στιγμής- προανακριτική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί συνολικά εννέα περιπτώσεις ληστειών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις