Ελλάδα

Σύννεφα virga στόλισαν τον ουρανό της Αττικής: Τι είναι και πότε εμφανίζεται το εντυπωσιακό φαινόμενο

Μικρά σύννεφα με «ουρές» γέμισαν τον ουρανό της πρωτεύουσας

Όποιος παρατήρησε σήμερα (16.01.2026) τον ουρανό της Αττικής, ίσως να διαπίστωσε πως κάποια σύννεφα έχουν διαφορετικό σχήμα από αυτό που συνηθίζουν. Μικρά νέφη με «ουρές» έκαναν την εμφάνισή τους δημιουργώντας σε όλους την απορία «τι είναι αυτό;». Το Meteo σχολιάζει με την σειρά του πως δεν πρόκειται για κάτι επικίνδυνο ή παράξενο παρά μόνο για τα γνωστά «σύννεφα virga».

Το meteo σχολιάζει πως τα σύννεφα virga δημιουργούνται όταν ο υετός ξεκινά από τα νέφη αλλά εξατμίζεται πριν φτάσει στο έδαφος λόγω ξηρών στρωμάτων αέρα που υπάρχουν χαμηλότερα στην ατμόσφαιρα. Ως αποτέλεσμα δημιουργείται αυτή η εικόνα με τις χαρακτηριστικές «ουρές» που κρέμονται από τα σύννεφα και χάνονται στον αέρα.

«Ένα όμορφο παράδειγμα του πόσο δυναμική και πολύπλοκη είναι η ατμόσφαιρα, ακόμα και σε μια φαινομενικά ήρεμη ημέρα» σχολιάζει το Meteo.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Θα κάνω ό,τι μου ζητήσεις - σε φοβάμαι» έστελνε ο 22χρονος εκτελεστής στον εργοδότη πριν και μετά τη δολοφονία
Μηνύματα πίστης, θαυμασμού και αφοσίωσης έστελνε ο 22χρονος στον εργοδότη και κολλητό φίλο του ανιψιού του 68χρονου ιδιοκτήτη κάμπινγκ πριν το φονικό, πράγμα που άλλαξε ραγδαία μετά το μοιραίο βράδυ
Ο 33χρονος ανιψιός του ιδιοκτήτη του κάμπινγκ που δολοφονήθηκε στην Φοινικούντα
Εξαφάνιση 16χρονης Λόρα: «Ήθελε να φύγει με την μητέρα της» – Η αφαίρεση επιμέλειας και η συμπεριφορά του πατέρα
Ο πατέρας της, στρατιωτικός γιατρός από την Οδησσό έζησε στην Γερμανία από όπου έφυγε για την Πάτρα πιθανόν αφού έχασε την επιμέλεια της 16χρονης μετά από καταγγελία γείτονά τους για λεκτική βία
Η 16χρονη Λόρα