Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Συντάξεις: Η μεγάλη απάτη και οι πραγματικές μειώσεις σε 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχους

Συντάξεις: Η μεγάλη απάτη και οι πραγματικές μειώσεις σε 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχους

– Μόνο λίγες μέρες κράτησε το… πανηγύρι για το πάγωμα των μειώσεων στις συντάξεις
– Οι συνταξιούχοι θα συνεχίσουν να χάνουν χρήματα, παρά τις υποσχέσεις της κυβέρνησης
– Διπλές οι μειώσεις για τους νέους συνταξιούχους

Στη λογική ότι το μέρισμα είναι 13η σύνταξη η κυβέρνηση βάφτισε και την μη περικοπή των συντάξεων που η ίδια είχε ψηφίσει επιτυχία. Οι… πανηγυρισμοί ωστόσο κράτησαν λίγο καθώς, ναι, μεν είναι καλή η είδηση ότι 1,4 εκατομμύρια συνταξιούχοι δεν θα δουν και νέα μείωση στο εισόδημά τους, όμως οι μειώσεις στις συντάξεις μένουν και επί της ουσίας έρχονται και νέες.

Μπορεί να “σώθηκαν” οι παλιές συντάξεις που μετά τον επανυπολογισμό βρέθηκαν με αρνητική προσωπική διαφορά, όμως οι περικοπές μένουν για όσους βγήκαν σε σύνταξη από 12/05/2016 και ύστερα, για τους οποίους ισχύει ο νόμος Κατρούγκαλου, ενώ παράλληλα ισχύουν και οι μειώσεις οι οποίες επιβλήθηκαν αναδρομικά από την 1η/1/2016 στα μερίσματα του Δημοσίου και στα εφάπαξ από 01/09/2013 και ύστερα.

Με άλλα λόγια το μόνο θετικό που προέκυψε είναι ότι δεν υπήρξε κι άλλη άμεση περικοπή.

Υπάρχει ωστόσο μια έμμεση μείωση των συντάξεων.

Πριν λίγο καιρό ο Γιώργος Κατρούγκαλος έβγαινε σε κανάλια και τηλεοράσεις και όχι απλά υποστήριζε ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις στις συντάξεις αλλά ότι οι συνταξιούχοι θα βγουν κερδισμένοι καθώς προβλέπεται αύξηση!

O νόμος Κατρούγκαλου έλεγε ότι από το 2019 και κάθε χρόνο θα δοθεί αύξηση σε όλες τις κύριες συντάξεις ανάλογα με την πορεία του ΑΕΠ και του πληθωρισμού.

Όλα αυτά στα λόγια, καθώς από την έκθεση της Κομισιόν προκύπτει ότι αυτή η υπόσχεση δεν θα ισχύσει.

Οι συντάξεις δεν θα λάβουν καμία ονομαστική αύξηση και επί της ουσίας , βάση των εξαγγελιών της κυβέρνησης θα χάνουν ως και 2% τον χρόνο.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις