Ελλάδα

Τελεσίγραφο σε 1 εκατ. οφειλέτες με χρέη έως 3.000€! Αν δεν πληρώσετε θα γίνονται κατασχέσεις σε καταθέσεις, μισθούς, συντάξεις!

- Βάζουν χέρι στις καταθέσεις όσων χρωστούν λιγότερα από 3.000€ στην εφορία
- Απειλούνται με κατασχέσεις και κινητής περιουσίας
- Θα καλούνται άμεσα είτε να τακτοποιήσουν την οφειλή είτε να κάνουν ρύθμιση με δόσεις
- 500 εκατ. ευρώ έως 1 δισ. θέλει να εισπράξει το δημόσιο

Τα ραβασάκια από την εφορία είναι έτοιμα και μέσα στις επόμενες μέρες θα πάρουν το δρόμο, από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων για τα χέρια των φορολογούμενων.

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο πολίτες, που χρωστούν στο Δημόσιο τα… ιλιγγιώδη ποσά έως 3.000 ευρώ, από φόρους, τέλη υπέρ του Δημοσίου και παντός είδους πρόστιμα (ακόμη και του ΚΟΚ), θα παραλάβουν σύντομα το «μπουγιουρντί» από την εφορία.

Πρόκειται για παλιές οφειλές, για τις οποίες οι αρμόδιες ΔΟΥ δεν έστειλαν ειδοποιητήρια, που έχουν παραμείνει πάρα πολλούς μήνες ανεξόφλητοι και έχουν επιβαρυνθεί με προσαυξήσεις.

Θα τους δοθεί ολιγοήμερη προθεσμία είτε να εξοφλήσουν άμεσα το ποσό του χρωστούν είτε να κάνουν ρύθμιση με δόσεις για τα ληξιπρόθεσμα. Κι αν δεν το κάνουν, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, απειλούνται με κατασχέσεις εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων.

Όσοι επιλέξουν τη ρύθμιση με δόσεις κάθε μήνα θα έχουν έκπτωση 30% επί των προσαυξήσεων.
Όσοι όμως δεν φροντίσουν να πάνε στη ΔΟΥ τους, κινδυνεύουν με κατασχέσεις καταθέσεων, μισθών, συντάξεων, ενοικίων, επιδοτήσεων και περιουσιακών στοιχείων.

Για τους μισθούς και τις συντάξεις προβλέπεται από τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων κατάσχεση μέχρι 25% επί του συνολικού ποσού και μόνο αν αυτό ξεπερνά τα 1000€.
Για τα ημερομίσθια, το ποσοστό κατάσχεσης είναι 20% ενώ για τα εφάπαξ είναι 50%! Κατασχέσεις εισοδημάτων και εσόδων επιτρέπονται ακόμη και για πολύ μικρές οφειλές, κάτω από 300 ευρώ.

Τα κατασχετήρια θα αποστέλλονται στους εργοδότες ή στα ασφαλιστικά ταμεία αν πρόκειται για συντάξεις και όχι στους οφειλέτες. Και εκείνοι (εργοδότες και ασφαλιστικά ταμεία) υποχρεούνται να αποδώσουν το ποσό που θα κατάσχεται εντός οκτώ ημερών στις ΔΟΥ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πώς να εξοφλήσετε σε δόσεις τα χρέη προς το Δημόσιο – Ρύθμιση που “μπλοκάρει” κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων, εισοδημάτων και καταθέσεων

Ένας στους πέντε δεν πληρώνει ΦΠΑ! – Έρχονται κατασχέσεις

Ετοιμάζουν κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών για όσους χρωστούν στο Δημόσιο – Το απαιτεί ξεκάθαρα η τρόϊκα σε έκθεση της!

Έρχονται κατασχέσεις μισθών – συντάξεων – καταθέσεων

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Μέλος του ISIS δήλωνε ο 32χρονος που επιτέθηκε σε ανήλικες στο Αιγάλεω - «Δέχτηκα εντολές για τις πυρκαγιές από άλλο μέλος, που μένει στο Παγκράτι»
«Δήλωνε κατά καιρούς 3, 4 διαφορετικές διευθύνσεις και δεν ίσχυε καμία από αυτές», σύμφωνα με το Mega - «Για κάθε εμπρησμό μου έδιναν 100 ευρώ» ομολόγησε στην Πυροσβεστική
Ο 32χρονος Παλαιστίνιος
19
Φωτογραφίες ντοκουμέντα από τον πρώτο εμπρησμό του 32χρονου που επιτέθηκε στις ανήλικες στο Αιγάλεω
Ο 32χρονος είχε μπει στη χώρα μας από την Κω στις 12 Μαΐου του 2024, κατέθεσε αίτηση ασύλου καθώς ήταν πρόσφυγες πολέμου και αφού την ελαβε έφτασε στην Αθήνα , όπου δεν ειχε μόνιμη κατοικία και ο ίδιος δήλωνε άστεγος
Ο 32χρονος Παλαιστίνιος με συριακή υπηκοότητα που συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ 5
Χειροπέδες σε 25χρονο στο Χαλάνδρι για παιδική πορνογραφία - Απειλούσε ανήλικες για να του δώσουν γυμνές φωτογραφίες και βίντεο
Απειλούσε τα θύματά του και απαιτούσε να του στείλουν και άλλες φωτογραφίες, απειλώντας τα ότι θα δημοσίευε τις φωτογραφίες τους ή θα τις προωθούσε σε άλλα άτομα
Τα ευρήματα στο σπίτι του 25χρονου 3