Ελλάδα

Τέμπη: Νέο συλλαλητήριο στην Κατερίνη παρουσία συγγενών 16 θυμάτων – Παρουσιάστηκε το δίκτυο «Τ57»

Ο Νίκος Πλακιάς και η Άλμα Λάτα, στις ομιλίες τους ζήτησαν μεταξύ άλλων από τον κόσμο, να συνεχίσει να είναι δίπλα στις οικογένειες και επανέλαβαν το αίτημα τους για απονομή δικαιοσύνης

Συλλαλητήριο για την τραγωδία στα Τέμπη, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (30.03.2025) στην Κατερίνη, παρουσία συγγενών θυμάτων.

Με τη συμμετοχή 16 συγγενών των θυμάτων και με πρωτοβουλία της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Νομού Πιερίας, πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ελευθερία της Κατερίνης συλλαλητήριο για τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών.

Ο Νίκος Πλακιάς, που έχασε τις κόρες του και την ανιψιά του και η Άλμα Λάτα, μητέρα της Κλαούντια, στις ομιλίες τους ζήτησαν μεταξύ άλλων από τον κόσμο, να συνεχίσει να είναι δίπλα στις οικογένειες και επανέλαβαν το αίτημα τους για απονομή δικαιοσύνης.

Στην εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση και οργάνωση του δικτύου «Τ57 – Δίκτυο πόλεων», το οποίο έχει ως στόχο τη στήριξη των οικογενειών των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας.

Στόχος του δικτύου είναι η κινητοποίηση των πολιτών, για τη συνεχή και δυναμική παρουσία τους έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας σε κάθε συνεδρίαση της δίκης, όταν αυτή αρχίσει.

Όπως σημείωσαν τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης ν. Πιερίας, σύμφωνα με το olympiobima.gr, «η κοινωνία παρακολουθεί με οργή την πρωτοφανή προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών.

Η καταπάτηση των νόμων, η υποτίμηση της νοημοσύνης των πολιτών και ο κίνδυνος παραγραφής δεν είναι απλά θεσμικές παρεκτροπές, είναι ωμή πρόκληση στη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη … Η απάντηση είναι μία: Αυτοοργάνωση και διαρκής διεκδίκηση, μέχρι τέλους».

Ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Συγκλονίζει ο καρκινοπαθής που κατήγγειλε πως πήρε 1 χρόνο μετά τη βιοψία του: «Αντί συγγνώμης μου ζητούν τα ρέστα»
Ο 56χρονος κατήγγειλε πως το Δημόσιο του ζητά πλήθος εγγράφων και 2 πραγματογνωμοσύνες οι οποίες καθυστερούν την εξέλιξη της δικαστικής υπόθεσης - «Δεν θα προλάβω, θα βγει πρώτα η νεκροψία μου»
Άνδρας
3,5 χρόνων κορίτσι πνίγηκε σε πισίνα στη Ρόδο - Υπεράνθρωπη η προσπάθεια των γιατρών να το κρατήσουν στη ζωή
Το παιδί διασκέδαζε υπό την επίβλεψη της γιαγιάς του - Αυτόπτες μάρτυρες το ανέσυραν από την πισίνα μελανιασμένο και χωρίς τις αισθήσεις του - Οι διασώστες ξεκίνησαν άμεσα τη διαδικασία ανάνηψης αλλά δυστυχώς ήταν πολύ αργά
Πισίνα
Ανανεώθηκε πριν 19 λεπτά
11
Οι εκτιμήσεις και τα σενάρια για την πτώση του ελικοπτέρου στη Μαρίνα Βουλιαγμένης - Το σχέδιο πτήσης, το λάθος και η έλλειψη δυναμικής
Νέες αποκαλυπτικές μαρτυρίες για την πτώση του ελικοπτέρου - Καταθέτει για το ατύχημα ο πιλότος - Τις επόμενες ημέρες ξεκινά η διαδικασία ανέλκυσης του ελικοπτέρου από τον βυθό της Μαρίνας
Η στιγμή που το ελικόπτερο βυθίζεται στη θάλασσα της Βουλιαγμένης
10