Ελλάδα

Τέμπη: Σε εφέτη ανακριτή οι έρευνες – Σύγκληση της Ολομέλειας του Εφετείου Λάρισας

Επίσημα με έγγραφο του ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας, Σταμάτης Δασκαλόπουλος, ζήτησε να συγκληθεί άμεσα η Ολομέλεια του Εφετείου Λάρισας, προκειμένου να ανατεθεί σε ειδικό εφέτη – ανακριτή η έρευνα για την πολύνεκρη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

Συνεπώς, μόλις η Ολομέλεια Εφετών λάβει τη σχετική απόφαση, η έρευνα για την μοιραία σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, αναμένεται να ανατεθεί σε εφέτη, ανώτερο δικαστικό λειτουργό, και να κινηθεί προς κάθε κατεύθυνση για την αναζήτηση ποινικών ευθυνών.

Στο πλαίσιο της ανάκρισης, που θα διενεργηθεί δεν θα ελεγχθούν μόνο οι ευθύνες του σταθμάρχη, ο οποίος και προφυλακίστηκε μετά την μαραθώνια απολογία του για την υπόθεση, αλλά θα αναζητηθούν ευθύνες προς κάθε κατεύθυνση, σε υπηρεσιακούς παράγοντες του ΟΣΕ, επιθεωρητή κυκλοφορίας και άλλους που ενδεχομένως φέρουν ευθύνη για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Στο έγγραφο του, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, Σταμάτης Δασκαλόπουλος, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Λόγω των τεράστιων και πολυσύνθετων ευθυνών που ανακύπτουν από το μέχρι τώρα αποδεικτικό υλικό αλλά και από δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, επιβάλλεται να εξεταστούν ενδελεχώς και σύντομα οι ποινικές ευθύνες τρίτων προσώπων, αφενός στο πλαίσιο της ήδη ασκηθείσας ποινικής δίωξης αφετέρου στο πλαίσιο άλλων συναφών αδικημάτων».

Παράλληλα, μετά την επιστολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η Οικονομική Εισαγγελία προσανατολίζεται να ξεκινήσει άμεσα έρευνα, είτε με την ανάσυρση υποθέσεων από το αρχείο είτε με αυτοτελή νέα έρευνα, για την καθυστέρηση στην υλοποίηση των έργων υποδομής για τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα γίνει έλεγχος των συμβάσεων: Γιατί δεν προχώρησαν, πόσα χρήματα δαπανήθηκαν, γιατί δεν τηρήθηκαν χρονοδιαγράμματα και ποιοι ευθύνονται για όλα αυτά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητά να κηρυχτεί ο δήμος Αγίου Δημητρίου μετά τις καταστροφές από την ισχυρή καταιγίδα
Μεταξύ των σημείων που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη επικινδυνότητα είναι η ευρύτερη περιοχή των οδών Λιδωρικίου, Τεπελενίου, Βαλτετσίου και Δράμας
Σοβαρές ζημιές στον δήμο Αγίου Δημητρίου από τη νεροποντή της Παραμονής Χριστουγέννων
Χριστούγεννα στα μπλόκα οι αγρότες: Στην άκρη τα τρακτέρ, ανοιχτές οι λωρίδες κυκλοφορίας, νέα σύσκεψη έως την Κυριακή
Τα οχήματα που κινούνται προς Θεσσαλονίκη ακολουθούν διαδρομή μέσω της πόλης της Λάρισας, από την παλαιά εθνική οδό, και στη συνέχεια επανέρχονται στον ΠΑΘΕ από τον κόμβο της Γυρτώνης
Στιγμιότυπο από τα μπλόκα των αγροτών στα Μάλγαρα
6
Χριστούγεννα στην Αθήνα της δεκαετίας του 1960: Το δέντρο στο Σύνταγμα και οι στολισμένες βιτρίνες σε ένα ταξίδι στον χρόνο
Το φιλμ των 8mm μάς ταξιδεύει στη χριστουγεννιάτικη Αθήνα του 1962 - Βλέπουμε πλάνα από το δέντρο στην Πλατεία Συντάγματος, το Ζάππειο και τον κόσμο στα καταστήματα σε Πανεπιστημίου και Σταδίου
Χριστούγεννα στην Αθήνα του 1962
Καιρός αύριο: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας – Τοπικές βροχές, καταιγίδες και χιόνια σε διάφορες περιοχές
Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 10 με 12 βαθμούς, στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 13 με 16, στα δυτικά τους15 με 17 και στην υπόλοιπη χώρα τους 16 με 19 βαθμούς Κελσίου
καιρός