Ελλάδα

Τέμπη: Τρία νέα βίντεο πριν από τη φονική σύγκρουση κατατέθηκαν στον ανακριτή – Καπερνάρος: «Δεν υπάρχουν δεξαμενές»

Το υλικό είναι είναι διαυγέστατο και καθαρότατο από τον απλό μέσο άνθρωπο, υποστηρίζει ο δικηγόρος

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως σχετικά με την τραγωδία των Τεμπών και την συλλογή στοιχείων για την φονική σύγκρουση.

Την αποκάλυψη για τα Τέμπη έκανε ο δικηγόρος Βασίλης Καπερνάρος, ο οποίος μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ τόνισε ότι κατατέθηκαν στον εφέτη ανακριτή κ. Μπαϊκάμη τρία νέα βίντεο πριν γίνει η σύγκρουση των τρένων.

«Πρόκειται για τρία βίντεο όπου αποκαλύπτουν τρία χρονικά σημεία της πορείας της εμπορικής αμαξοστοιχίας από τη Θεσσαλονίκη μέχρι το σημείο που έγινε αυτό το τραγικό συμβάν. Αποκαλύπτουν την πραγματικότητα των όσων συνέβησαν.

Είναι τρία βίντεο που αποκαλύπτουν το σημείο διέλευσης και το χρόνο διέλευσης από την σήραγγα Πλαταμώνα, από το κέντρο ελέγχου πληροφορίας της Ραψάνης της σήραγγας Τεμπών στο βόρειο μέτωπο, και από το κέντρο ελέγχου πληροφορίας της Ραψάνης στην σήραγγα Τεμπών στην έξοδο διαφυγής. Τα βίντεο είναι με χρόνο, με ώρα, με πρώτα λεπτά και με δευτερόλεπτα και περιλαμβάνουν όλα τα βαγόνια. Η βιντεοσκόπηση έγινε από την εταιρία που εκπροσωπώ ως δικηγόρος της.

Η εταιρία αυτή προστατεύει και φυλάσσει τις εγκαταστάσεις του ΟΣΕ με τεχνικά μέσα και drones και είναι υπεύθυνη για να δίνει στοιχεία για τη διαδρομή από τη Θεσσαλονίκη μέχρι την Αθήνα. Μετά από κλήση του ανακριτή η εταιρία βρήκε τα στοιχεία και τα έδωσε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος Βασίλης Καπερνάρος.

Στην ερώτηση αν τα βίντεο είναι ευδιάκριτα ο Βασίλης Καπερνάρος ήταν κατηγορηματικός… «Είναι διαυγέστατο και καθαρότατο από τον απλό μέσο  άνθρωπο. Μπορούν να το ελέγξουν, να το ερευνήσουν και να το διασταυρώσουν οι ενδιαφερόμενοι και να έχουν τη δυνατότητα να το μελετήσουν. Είναι μέρος της δικογραφίας. Αποκαθίσταται η αλήθεια. Όσοι το δουν θα διαπιστώσουν ότι αυτή είναι η αλήθεια. Η συγκεκριμένη αμαξοστοιχία διήλθε από πολλά σημεία.

Δεν φαίνεται τίποτα πάνω στις πλατφόρμες. Έχουν μόνο λαμαρίνες οι τρεις πλατφόρμες και μετά ακολουθούν τα βαγόνια κοντέινερ. Τα σημεία αυτά από τα βίντεο είναι πριν το σημείο της σύγκρουσης. Ό,τι βρέθηκε τα πήγαμε στον ανακριτή. Δείχνουν πώς ακριβώς ήταν η αμαξοστοιχία και τι μετέφερε. Αυτά που φαίνονται είναι στις πλατφόρμες. Δεν υπάρχουν δεξαμενές».

Η ανακοίνωση Καπερνάρου

Σε σχετική ανακοίνωση ο δικηγόρος Βασίλης Καπερνάρος αναφέρει τα εξής:

«Την Τετάρτη ως πληρεξούσιος δικηγόρος του νόμιμου εκπροσώπου της εταιρίας φύλαξης – βιντεοεπιτήρησης του σιδηροδρομικού δικτύου ΙΝΤΕΡ ΣΤΑ ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΙ ΕΠΕ, παρέδωσα στον Εφέτη Ανακριτή Λάρισας αποκαλυπτικό υλικό που αναφέρεται στα τελευταία τραγικά λεπτά πορείας της Εμπορικής Αμαξοστοιχίας πριν την τραγική σύγκρουση, η οποία σκόρπισε βαθιά θλίψη σε όλο το Πανελλήνιο.

Συγκεκριμένα αφορούν στο βιντεοληπτικό υλικό των σημείων της εμπορικής αμαξοστοιχίας 63503 στις ακόλουθες χρονοσημάνσεις καταγραφής:

1.Σήραγγα Πλατανώνα, Νότιο Μέτωπο, Κάμερα 3 – 23:03’:05’’
2.Κέντρο Ελέγχου Πληροφοριών Ραψάνης – Σήραγγα Τεμπών, Βόρειο Μέτωπο, Κάμερα 5 – 23:13’:52’’
3. Κέντρο Ελέγχου Πληροφορίας Ραψάνης – Σήραγγα Τεμπών, έξοδος διαφυγής, Κάμερα 4 – 23:14’:31’’»

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Για 15 χρόνια έκανε γάμους και βαφτίσεις ο youtuber ρασοφόρος – Η χειροτονία του συνεργού του και ο διωγμός από την εκκλησία της Νίκαιας
«Έφερνε κόσμο στις γιορτές της εκκλησίας. Έφερνε την μπάντα, υπήρχε και αστυνομία. Ο 46χρονος κανόνιζε τα πάντα» λέει στο newsit.gr μια από τις ιδιοκτήτριες της εκκλησίας στη Νίκαια όπου ιερουργούσε ο ρασοφόρος
Ο 46χρονος ρασοφόρος που προφυλακίστηκε για διακίνηση ναρκωτικών
3 χρόνια φυλακή με αναστολή σε 40χρονη στη Θεσσαλονίκη που κακοποιούσε το 6 μηνών βρέφος της - Του προκάλεσε μόνιμες σωματικές βλάβες
«Η μητέρα δεν έδειξε σε κανένα σημείο ευαισθησία για το τι έχει περάσει αυτό το παιδί, το οποίο, μετά από αυτές τις βλάβες, παρουσιάζει μόνιμες αναπηρίες» είπε η εισαγγελέας
Θεσσαλονίκη: 3 χρόνια φυλακή με αναστολή σε 40χρονη που κακοποιούσε το 6 μηνών βρέφος της – Του προκάλεσε μόνιμες σωματικές βλάβες 8
Πολεμική Αεροπορία: Rafale και F-16 Viper συνεκπαιδεύονται με F-35 για την επόμενη μέρα σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο
Οι ελληνικές αεροπορικές δυνάμεις εργάζονται για να εξοικειωθούν και για να μάθουν τα μυστικά των «αόρατων» αεροσκαφών που θα παραλάβουν σε λίγα χρόνια
F-35 με ελληνικά Rafale και F-16 Viper σε άσκηση