Ελλάδα

Τέμπη: «Βραχυκυκλωμένα τα συστήματα αυτόματης πορείας στη Λάρισα» αποκαλύπτει πρώην σταθμάρχης Βόλου στο Live News

Μορφή χιονοστιβάδας έχουν πάρει οι αποκαλύψεις σχετικά με τα αίτια που οδήγησαν στο μεγαλύτερο σιδηροδρομικό δυστύχημα της χώρας, με τη σύγκρουση δύο τρένων στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς. 

O πρώην σταθμάρχης Βόλου Γιώργος Αποστολέρη μιλώντας στην εκπομπή Live News και τον Νίκο Ευαγγελλάτο αποκάλυψε ότι κανείς δε θα μπορούσε να χαράξει αυτόματη πορεία για το τρένο στην γραμμή ανόδου, αφού τα συστήματα δε λειτουργούν.

Αυτό, παρά το έγγραφο του ΟΣΕ, το οποίο στις 23/12/2022 υποχρεώνει τους σταθμάρχες στη Λάρισα να χαράζουν αυτόματα την πορεία των τρένων.

eggrafo

«Το σύστημα αυτοματοποιημένης πορείας, δεν το χρησιμοποιούσαν στην γραμμή ανόδου γιατί είναι βραχυκυκλωμένο. Δε γινόταν συντήρηση των φωτοσημάτων στην γραμμή ανόδου. Ήταν δύο κόκκινα φώτα που δεν είχε εντοπιστεί η κακοτεχνία. Δε θα μπορούσε κάνεις να το βάλει, μόνο χειροκίνητα να γυρίσει τα κλειδιά», λέει ο κ. Αποστολέρης. Όπως επισήμανε το πρόβλημα είναι παλαιότερο και όχι των τελευταίων μηνών.

«Δεν μπορώ να πω ψέματά, αυτό που μπορώ να πω είναι σίγουρο ότι η χάραξη στην γραμμή ανόδου είχε προβλήματα πάρα πολύ καιρό, ήταν βραχυκυκλωμένο μήνες το σύστημα».

«Τα προβλήματα παραμένουν μέχρι και σήμερα, και είναι προϊόν έρευνας δικαστικής που θα βρεθεί και θα δείτε ότι είναι αδύνατο να χαραχτεί (σ.σ. αυτόματη πορεία) από την γραμμή ανόδου».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Κύκλωμα απάτης στον ΕΦΚΑ: Νέοι διάλογοι «φωτιά» ανάμεσα σε λογιστή και «αχυράνθρωπο» – «Δεν ξέρεις άλλο λαμόγιο;»
Τα μέλη του κυκλώματος τουλάχιστον από τα τέλη του 2018 προχωρούσαν στη σύσταση εικονικών εταιρειών και μέσω αυτών εξαπατούσαν το Δημόσιο με εικονικά τιμολόγια
ΕΦΚΑ - Κύκλωμα με απάτες
Διπλή τραγωδία στον Βόλο: «Είδαμε μία γυναίκα να είναι μέσα στις φλόγες και το παιδί να φωνάζει» λένε γείτονες της οικογένειας
«Ο γιος προσπαθούσε να κάνει ό,τι μπορεί και φώναζε και για τη μάνα του και για τη γιαγιά του», περιγράφουν τις δραματικές στιγμές οι γείτονες της οικογένειας στον Βόλο
Δύο νεκρές στον Βόλο