Ελλάδα

Θάνος Πλεύρης για κορονοϊό: Προς κορύφωση η νέα έξαρση κρουσμάτων

Στην πορεία της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά και στην νέα έξαρση κρουσμάτων που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα, αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής (18.03.2022) στον ΣΚΑΪ. Σημείωσε μάλιστα ότι δεν φαίνεται ότι θα οδηγηθούμε σε νέα μέτρα και ότι μέχρι τέλος του καλοκαιριού δεν θα είναι δύσκολα τα πράγματα. 

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης σημείωσε ότι τις τελευταίες 15 ημέρες βλέπουμε μία άνοδο στα κρούσματα κορονοϊού, αλλά αυτή η έξαρση δείχνει να κορυφώνεται και για την ώρα δεν πιέζει το σύστημα υγείας. Πρόσθεσε επίσης ότι, σύμφωνα και εκτίμηση του ΕCDC, θα υπάρχει μια αύξηση των μολύνσεων. Ωστόσο, τα πράγματα – όπως είπε ο υπουργός – δεν θα είναι είναι δύσκολα μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. 

Η αύξηση που καταγράφεται, όπως είπε επίσης ο Θάνος Πλεύρης, οφείλεται στην υπομετάλλαξη της Όμικρον και στο άνοιγμα της κοινωνίας.

Όσον αφορά το κομμάτι του εμβολισμού, ο υπουργός σημείωσε ότι αυτή την στιγμή η επιστημονική κοινότητα ξεκαθαρίζει ότι θα έχουμε τέταρτη δόση ή ένα εποχικό εμβόλιο, όπως εκείνο της γρίπης.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καιρός αύριο: Συνεχίζεται το «μικρό καλοκαιράκι» με τη θερμοκρασία έως τους 31 βαθμούς – Αναλυτική πρόγνωση
Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και τις πρωινές ώρες τοπικά στο Αιγαίο έως 5 μποφόρ
Ζέστη στην Αθήνα 1
Άνδρας χτύπησε και απείλησε την σύζυγό του στο Πήλιο - «Μέχρι να γυρίσω να έχεις σκάψει τον λάκκο σου» της είπε
Η κόρη του ζευγαριού βέβαια ισχυρίστηκε ότι ο πατέρας της δεν έχει υπάρξει ποτέ βίαιος, αποδίδοντας τις καταγγελίες στην ψυχική κατάσταση της μητέρας της
Κορίτσι