Ελλάδα

ΘΕΜΑ NEWSIT: Φτώχεια και στην αγορά

"Μουδιασμένοι" οι καταναλωτές. Φοβούνται να ψωνίσουν μετά την ανακοίνωση των μέτρων.

”Έχουμε μάθει να κάνουμε κουμάντο και να τα βγάζουμε πέρα με αυτά τα λεφτά, δεν χρωστάμε σε τράπεζες και κάρτες αλλά τώρα μας έβγαλαν έκτος προγράμματος” λέει η Μαρία Βογιατζή, την οποία συνάντησε το NewsIt στην οδό Ερμού, να κάνει βόλτα μαζί με το σύζυγο και το παιδί τους.

Δημόσιος υπάλληλος η ίδια στο Υπ. Εσωτερικών, αναφέρει οτι με την περικοπή των επιδομάτων συνολικά χάνει περίπου 30% του μισθού της, τη στιγμή που ο σύζυγός της είναι άνεργος. “Οπότε, για ποιά ψώνια να έρθουμε;” αναρωτιέται…

Οι καταστηματάρχες λένε πως οι πολίτες έχουν τρομοκρατηθεί. ”Απο το πρωί δεν έχω δουλειά” λέει ο Δημήτρης Δουλιδάς, ιδιοκτήτης καταστήματος με λευκά είδη. “Ούτε σεφτέ δεν έχουμε κάνει ακόμα και η ώρα είναι 11:40. Ο κόσμος δεν κρατάει σακκούλες. Απλά βόλτα κάνει” συμπληρώνει.

Ο Ανδρέας Κουφoλάμπρος, ιδιοκτήτης καταστήματος με τσάντες, λέει στο NewsIt  πως η αγορά έχει πέσει γιατί οι παράγοντες είναι πολλοί: οι παράνομοι πλανόδιοι πωλητές, τα επεισόδια στο κέντρο οπού είναι όλο και πιο συχνά και κυριώς η οικονομική κρίση και ο τρόμος γύρω από αυτήν την συζήτηση. ”Ο κόσμος έχει χρήματα αλλά φοβάται να ψωνίσει, ο τζίρος έχει πέσει κατα 50% σε σχέση με τα προηγοούμενα 2-3 χρόνια”.

 
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Μηδενίστηκε μαθητής στην Εύβοια που αντέγραφε στις Πανελλήνιες - «Όλοι το κάνουν» διαμαρτυρήθηκαν οι εκπαιδευτικοί γονείς του
Ακολούθησε ένταση μεταξύ των γονέων του μαθητή, οι οποίοι είναι εκπαιδευτικοί και των επιτηρητών, υποστηρίζοντας πως «όλοι αντιγράφουν και όχι μόνο ο γιος τους»
Πανελλήνιες
Σε εξέλιξη επιχείρηση εντοπισμού 65χρονης Ισραηλινής τουρίστριας στο Καβούσι στην Ιεράπετρα
Η συγγραφέα Μικέλ Πέλεκ, που είναι γνωστή στην περιοχή του Καβούσιου Ιεράπετρας αφού για χρόνια επισκέπτεται την περιοχή όπου και διαμένει για μεγάλα χρονικά διαστήματα, αγνοείται από τις 5 Ιουνίου
Παραλία