Ελλάδα

Θεοδωρίδου για τον θάνατο 68χρονης στην Πέλλα μετά το εμβόλιο: «Παρακινδυνευμένη οποιαδήποτε πρόβλεψη»

Σε θρίλερ έχει εξελιχθεί ο θάνατος μιας 68χρονης γυναίκας στην Πέλλα λίγες ώρες μετά τον εμβολιασμό της με Pfizer  και στο θέμα αναφέρθηκε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου.

«Παρακινδυνευμένη είναι η οποιαδήποτε πρόβλεψη μέχρι να οριστικοποιηθεί η αιτία θανάτου της 68χρονης γυναίκας στην Πέλλα, που πέθανε λίγες ώρες μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης του εμβολίου της Pfizer», υποστήριξε η κ. Θεοδωρίδου κατά την διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία των εμβολιασμών στην Ελλάδα.

«Θα πρέπει να πω ότι η ενημέρωση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών γίνεται από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων και την Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης. Το θλιβερό αυτό περιστατικό, και συλλυπούμαι την οικογένεια, είναι των τελευταίων 24ωρων. Αύριο έχω πληροφορηθεί ότι θα γίνει η νεκροτομή. Επομένως το περιστατικό αυτό είναι υπό διερεύνηση. Μέχρι να συλλεγούν όλα τα στοιχεία είναι παρακινδυνευμένο να υποστηρίξει κανείς το οτιδήποτε», είπε χαρακτηριστικά.

Ρωτήθηκε για τα self-test και τον κίνδυνο διασποράς εντός των οικογενειών από παιδιά που νοσούν λέγοντας. «Τα θετικά self test, φαίνεται ότι είναι ένα χαμηλό ποσοστό, ένα 0,4%. Γενικά είναι όφελος για τις οικογένειες διότι τα παιδιά που βρέθηκαν θετικά οδηγούν στους γονείς που ή θα ταυτοποιηθούν αν έχουν μολυνθεί ή θα προφυλαχθούν για να μην μολυνθούν. Η προσφορά των self test είναι σημαντική και δεν χρειάζεται περαιτέρω έλεγχος».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ο Ψηφιακός Βοηθός προ των πυλών στα νοσοκομεία: Μειώνει τη γραφειοκρατεία για τους ασθενείς και εξοικονομεί χρόνο
Από τις αρχές του 2026, οι πολίτες θα μπορούν πλέον να γνωρίζουν, μέσα από την εφαρμογή myHealth, πόσος είναι ο πραγματικός χρόνος αναμονής στα Επείγοντα των νοσοκομείων πριν καν φτάσουν εκεί
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
Μακελειό στα Βορίζια: Οι αρχές ψάχνουν και δεύτερο άτομο που βρισκόταν μαζί με τον 43χρονο την ώρα που πυροβολούσε
Το βίντεο ντοκουμέντο που είναι στα χέρια της ΕΛΑΣ, δείχνει τον 43χρονο άντρα να κρατάει το καλάσνικοφ και να πυροβολεί κατά ριπάς προς το σημείο της συμπλοκής
Όπλα στα Βορίζια