Ελλάδα

Θεσσαλία – Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας: Ο Δήμαρχος Παλαμά μου είπε να κόψουμε το ανάχωμα

Μετά τις αποκαλύψεις του TLIVE ότι εκσκαφέας έκανε τομή στο ανάχωμα του ποταμού Καλέντζη για να στείλει το νερό της κακοκαιρίας σε άλλη κατεύθυνση, ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας παραδέχθηκε και εκείνος με τη σειρά του, ότι υπήρξε εντολή να γίνει παρέμβαση.

Μιλώντας στην Τατιάνα Στεφανίδου είπε, ότι τον πήρε τηλέφωνο και του το ζήτησε ο δήμαρχος Παλαμά. Ο αντιπεριφερειάρχης εμπιστεύτηκε την πρότασή του και το αποτέλεσμα ήταν, να πάει στο σημείο ο εκσκαφέας και να κάνει την τομή. Μια τομή που για πολλούς, ευθύνεται για τις ανυπολόγιστες καταστροφές στο χωριό Παλαμάς, αφού το νερό οδηγήθηκε προς τα εκεί και τελικά έπνιξε το χωριό!

«Είχε φουσκώσει επικίνδυνα ο Καλέντζης και έλαβα ένα τηλεφώνημα από την δήμαρχο Παλαμά και μου ζήτησε ένα μηχάνημα για να γίνει τομή στο ανάχωμα γιατί θα πνιγεί ο Κοσκινάς. Του απάντησα πως αν θεωρεί πως η λύση αυτή είναι ενδεδειγμένη, να το κάνει» είπε ο αντιπεριφερειάρχης την Τατιάνα Στεφανίδου.

Ο ίδιος είπε μάλιστα ότι αυτή η κίνηση είχε ξαναγίνει στο παρελθόν, στην κακοκαιρία «Ιανός» αλλά και στην κακοκαιρία «Διομήδης».

«Όταν φουσκώνει δηλαδή ο Καλέντζης στον Κοσκινά, για να μην πνιγεί ο Κοσκινάς, κάνουμε μια μικρή τομή σε δεξιά πλευρά για να φύγουν τα νερά στα χωράφια» είπε ο κύριος Νούσιος.

Σε διευκρινιστική ερώτηση της Τατιάνας Στεφανίδου, ο κύριος Νούσιος είπε μάλιστα ότι ο δήμαρχος τον κάλεσε «εν εξάλλω» και του είπε: Πλημμυρίζει ο Κοσκινάς! Πρέπει να κόψουμε το ανάχωμα.

Για την ιστορία πάντως, ο δήμαρχος Παλαμά σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ, αρνήθηκε ότι πρότεινε εκείνος να γίνει η συγκεκριμένη παρέμβαση…

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καιρός σήμερα: Τοπικές βροχές και καταιγίδες σε διάφορες περιοχές – Χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά
Η θερμοκρασία θα φθάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 10 με 12 βαθμούς, στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 13 με 16, στα δυτικά τους15 με 17 και στην υπόλοιπη χώρα τους 16 με 19 βαθμούς Κελσίου
καιρός
Το επεισόδιο που οδήγησε στη σύλληψη του Άρη Μουγκοπέτρου για ενδοοικογενειακή απειλή - Η γυναίκα του «έχει panic button στο κινητό της»
Ο δικηγόρος της συζύγου του περιέγραψε στο newsit.gr όλα όσα έγιναν - Γιατί έληξε η συνεργασία του με τον Μουγκοπέτρο και ο ίδιος αποφάσισε να αναλάβει την σύζυγό του
Άρης Μουγκοπέτρος: Το επεισόδιο που οδήγησε στη σύλληψή του για ενδοοικογενειακή απειλή – Η γυναίκα του «έχει panic button στο κινητό της» 32
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητά να κηρυχτεί ο δήμος Αγίου Δημητρίου μετά τις καταστροφές από την ισχυρή καταιγίδα
Μεταξύ των σημείων που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη επικινδυνότητα είναι η ευρύτερη περιοχή των οδών Λιδωρικίου, Τεπελενίου, Βαλτετσίου και Δράμας
Σοβαρές ζημιές στον δήμο Αγίου Δημητρίου από τη νεροποντή της Παραμονής Χριστουγέννων