Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Ασυνείδητοι έβαψαν χελώνες με πορτοκαλί λαδομπογιά

Οι 4 χελώνες βρέθηκαν σε αυλή σπιτιού, βαμμένες - Μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα η λαδομπογιά
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ένα σοκαριστικό περιστατικό κακοποίησης άγριων ζώων καταγράφηκε στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης, όπου διασώστες εντόπισαν τέσσερις χελώνες βαμμένες με πορτοκαλί λαδομπογιά. Η ουσία θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνη για την υγεία τους, καθώς μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στο κέλυφός τους.

Η υπόθεση στη Θεσσαλονίκη, ξεκίνησε μετά από καταγγελία πολιτών για πέντε χελώνες που βρίσκονταν σε αυλή σπιτιού. Μέλη της Ομάδας Διάσωσης και Επανένταξης Άγριων Ζώων έφτασαν στο σημείο και διαπίστωσαν ότι οι ιδιοκτήτες είχαν μεταφέρει τα ζώα από περιοχή που είχε πληγεί από πυρκαγιά, πιστεύοντας ότι με αυτόν τον τρόπο τα προστάτευαν.

Οι διασώστες ενημέρωσαν τους ιδιοκτήτες ότι οι χελώνες είναι άγρια ζώα και πρέπει να ζουν στο φυσικό τους περιβάλλον. Παράλληλα, εξήγησαν ότι η παραμονή τους σε κατοικημένες περιοχές μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους, καθώς ενδέχεται να μεταφέρουν βακτήρια, όπως η σαλμονέλα.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας για την ενημέρωση του Δασαρχείου και την επανένταξη των πέντε χελωνών στη φύση, οι διασώστες εντόπισαν σε γειτονική αυλή ακόμη τέσσερις χελώνες, οι οποίες ήταν βαμμένες με πορτοκαλί λαδομπογιά.

Τα ζώα μεταφέρθηκαν άμεσα στο Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων, όπου δέχονται την απαραίτητη φροντίδα και καθαρίζονται από την τοξική ουσία.

Οι ειδικοί τονίζουν ότι η λαδομπογιά μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα επικίνδυνη, επειδή το κέλυφος της χελώνας είναι ζωντανός ιστός και όχι ένα άψυχο περίβλημα.

Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί ο αρμόδιος εισαγγελέας, ενώ οι Αρχές αναζητούν τους υπεύθυνους για την κακοποίηση των ζώων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Πέμπτη ημέρα μάχης με τις φλόγες σε Αττική και Βοιωτία - Σε Λούμπα, Μονή Παναχράντου και Αγία Παρασκευή επικεντρώνεται η μάχη των πυροσβεστών
Με το πρώτο φως της ημέρας σηκώθηκαν τα εναέρια μέσα με τους πυροσβέστες να ελπίζουν ότι σήμερα θα καταφέρουν να σβήσουν και το τελευταίο καντηλάκι
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ 9
Δύσκολη νύχτα στα πύρινα μέτωπα της Δυτικής Αττικής - Στοίχημα των πυροσβεστών τα «καντηλάκια» που προκαλούν νέες αναζωπυρώσεις της μεγάλης φωτιάς
Περισσότερα από 130.000 στρέμματα έχουν γίνει στάχτη! Αποκαρδιωτικός ο χάρτης που αποτυπώνει την καταστροφή σε Αττικοβοιωτία από δορυφορική εικόνα - Οι περιοχές σε «πορτοκαλί» συναγερμό για την Τρίτη (4/8/26)
Φωτιά στη Δυτική Αττική 17